Novi tednik in Radio Celje

Zeleni val Radia Celje gre v soboto v zeleno...

18.06.2009
Zeleni val gre na izlet. Oddaja o zdravilnih zeliščih Zeleni val, ki je na sporedu vsako sredo ob 11.15 na Radiu Celje pred odhodom na poletne počitnice svoje poslušalce vabi na izlet v zeleno ... Včeraj smo med prispelimi kuponi izžrebali potnike zelene karavane ...
Letos bo zelena karavana, sestavljena iz 40 potnikov, ki jim bo žreb naklonjen, že sedmič krenila na izlet na zelene travnike, prepoznavat zdravilna zelišča in njih čudežno moč. Tudi letos se bo ustavila pod Gozdnikom in sicer v soboto, 20. junija - na zadnji pomladni dan!
 
Oddaja Zeleni val je na sporedu Radia Celje vse od 2. februarja 1999. Takrat si jo je zamislila novinarka Mateja Podjed, ki jo vodi še danes. V tem času se je krog prijateljev oddaje močno razširil, Zeleni val je pljusnil tja čez Trojane, pa v Zasavje, na Koroško in v Prekmurje, od koder se nam tudi oglašajo poslušalci, bodisi z vprašanji ali nasveti iz zelene lekarne. Znanje o zdravilnih zeliščih in njihovih zdravilnih učinkih za naše zdravje si nabiramo s pomočjo rednih in občasnih gostov v oddaji, med katerimi sta najbolj zvesta zeliščarka Fanika Burjan, ki že od vsega začetka sodeluje v oddaji, zadnjih nekaj let pa tudi dr. Janez Tasič, pa tudi člani društva zeliščarjev Ginko Celje in drugi. 

Avtobus izletnikov se bo že po tradiciji pred končnim ciljem pod Gozdnikom, v domu lovske družine Griže, ustavil v Petrovčah na zajtrku ob dobrotah iz pekarne Kuder v Levcu, nato pa še v Žalcu med gredicami vrta zdravilnih in aromatičnih rastlin Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Žalec. Tam nas bo pričakala mag. Nataša Ferant, ki bo našim potnicam in potnikom natrosila veliko zanimivosti o zdravilnih rastlinah in njih gojenju in pridelavi. Nato pa bo zelena karavana okoli 11. ure dopoldne prispela na cvetoče travnike, ki bodo prekipevali od bujne rasti zdravilnih rož in trav in se po zeleni preprogi sprehodila in prepoznavala zdravilne cvetlice s Faniko Burjan. Pod zeleno kapo Gozdnika pa bo potnike tudi letos v dobro voljo in na plesišče spravil ansambel Ubrane strune. Pripravljamo še nekaj drugih presenečenj, ki jih bodo deležni le izžrebani potniki sedmega izleta z Zelenim valom. Izlet zvestim poslušalcem oddaje Zeleni val na Radiu Celje ob koncu sezone podarja naša medijska hiša.

foto: Novi tednik in Radio Celje d. o. o.
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj