Edvard Svetlik

Tudi letos med najuglednejšimi slovenskimi gospodarstveniki

25.05.2011
Predsednik upravnega odbora Hidrie Edvard Svetlik se je na lestvici najuglednejših direktorjev 2011, ki jo je pripravil dr. Miro Kline iz agencije Kline & Partner, uvrstil na visoko 17. mesto med slovenskimi gospodarstveniki. Posebej velja izposatviti, da se je Edvardu Svetliku v primerjavi z lanskim letom na lestvici uspelo povzpeti kar za 16 mest (lani 33. mesto), kar le še dodatno priča o tem, da sta Edvard Svetlik in z njim celotna korporacija Hidria v obdobju krize ne le ohranila, pač pa občutno povečala svoj ugled.
Edvard Svetlik je v slovenskem merilu med drugim tudi gospodarstvenik z enim najdaljših stažev na vodilnem položaju. Hidria je pod vodstvom Edvarda Svetlika svojo uspešno pot začela pred 21 leti, ko je vodstvo Iskre TOZD Montaže, predhodnice današnje Hidrie, z Edvardom Svetlikom na čelu sprejelo odločitev za izstop iz poslovnega sistema Iskra in samostojno poslovno pot ter začetek graditve današnje, visokotehnološke, razvojno usmerjene in globalizirane korporacije. Po privatizaciji, popolnem prestrukturiranju in priključevanju drugih ključnih družb je Hidria iz preproste tovarne za montažo kolektorskih motorjev v dveh desetletjih prerasla v enega vodilnih evropskih proizvajalcev sistemov za klimatizacijo in avtomobilskih tehnologij.

Med zadnjimi uspešnimi poslovnimi potezami Hidrie zagotovo velja omeniti predvsem prevzem nemške družbe Dr. Karl Bausch, ki se je zgodil konec leta 2010. Hidria je s prevzemom omenjene družbe občutno okrepila svoj ugled in položaj na trgu, obenem pa se je zavihtela med tri najpomembnejše proizvajalce s področja lamel v svetovnem merilu.

Korporacija danes zaposluje preko 2.600 zaposlenih v 30 družbah po vsem svetu. V treh razvojnih inštitutih: Hidria Inštitutu Klima v Godoviču, Hidria Inštitutu za avtomobilsko industrijo v Tolminu ter Hidria Inštitutu za materiale in tehnologije v Spodnji Idriji ustvarja inovacije, s katerimi prispeva k višji kakovosti življenja na področju ugodja bivanja v prostoru ter zelene mobilnosti. S svojo dejavnostjo prispeva k trajnostnemu razvoju naravnega in družbenega okolja.

tekst in foto: Hidria d.d.
www.hidria.com
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj