Apple iTunes U

Apple predstavil novo aplikacijo za iPad, iPhone in iPod touch

21.01.2012
LJUBLJANA, 21. januar 2012 – Apple je predstavil novo aplikacijo iTunes U, ki profesorjem in študentom ponuja vse, kar potrebujejo na svojem iPadu, iPhonu in iPod touchu za poučevanje in študij. Nova aplikacija iTunes U profesorjem omogoča izdelavo in upravljanje pouka, vključno s ključnimi elementi, kot so predavanja, naloge, izpiti in učni načrti, ki jih lahko ponudijo milijonom uporabnikov naprav iOS po vsem svetu.
Aplikacija iTunes U daje uporabnikom naprav iOS dostop do najbolj obsežnega kataloga brezplačnih izobraževalnih vsebin, ki jih ponujajo najboljše univerze na svetu, med njimi Cambridge, Duke, Harvard, Oxford in Stanford. Odslej lahko v aplikaciji iTunes U tudi osnovne in srednje šole ponudijo celotna predavanja. iTunes U je že postalo neverjetno priljubljeno učno orodje za študente s prek 700 milijonov prenosov vsebin.

»Nova aplikacija iTunes U omogoča študentom kjerkoli na svetu dostop do celotnih predavanj najbolj prestižnih univerz na svetu,« je povedal Eddy Cue, višji podpredsednik za spletno programsko opremo in storitve v Applu. »Še nikoli doslej izobraževalci niso imeli možnosti ponujati svojega pouka na tako inovativen način, ki komurkoli omogoča, da se pouči o določeni tematiki kjerkoli na svetu, ne samo v predavalnici.«
Pred rešitvijo iTunes U so imeli do učnih vsebin najboljših univerz dostop samo študenti v predavalnicah. Z aplikacijo iTunes U za iPad, iPhone in iPod touch teh ovir ni več. Študentom so na dlani celotna predavanja in dodatno učno gradivo. Študentom je omogočen dostop do novih knjig znotraj aplikacije, vsi zapiski, narejeni v aplikaciji iBooks, pa so združeni za lažje pregledovanje. Poleg branja knjig, ogleda predstavitev, predavanj in nalog lahko študentje prejemajo obvestila o najnovejših vsebinah.* Aplikacija iTunes U je že brezplačno na voljo v App Storu.

Profesorji lahko enostavno izdelujejo, upravljajo in delijo svoja predavanja, izpite in zapiske s pomočjo spletnega orodja ter uporabljajo vsebine in povezave iz aplikacije iTunes U, s spleta, iBookstora ali App Stora. Naložijo in distribuirajo lahko tudi lastne dokumente, kot so datoteke Keynote, Pages, Numbers ali knjige, narejene z orodjem iBooks Author.

Apple izdeluje Mace, najboljše osebne računalnike na svetu, poleg tega pa tudi operacijski sistem OS X, programsko opremo iLife, iWork in profesionalne aplikacije. Apple je povzročil revolucijo digitalne glasbe s predvajalniki iPod in spletno glasbeno trgovino iTunes. Apple je z iPhonom in App Storom na novo definiral mobilno telefonijo, nedavno pa je predstavil magični iPad, ki postavlja temelje prihodnosti mobilnih medijev in računalnikov.

Powercom sistemi d.o.o. je ponosni član skupine MIDIS/Apcom s sedežem v Ljubljani. Družba je bila ustanovljena leta 2007 kot predstavnik Apple Authorised Value Added Distributor. Ukvarja se z razvojem slovenskega trga, marketinškim upravljanjem, prodajo in podporo Applovih ter drugih sorodnih izdelkov.

*Nekatere vsebine so na voljo samo na iPadu.

tekst in foto: MA marketing d.o.o.
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj