Domače novice

Blokada računov Hidrie d.d. in H&R d.d.

30.01.2012
V zvezi z zavajajočimi objavami, ki so se v zadnjih dneh pojavile v domačih medijih in se nanašajo na blokado računov Hidrie d.d. in družbe H&R d.d., se čutimo dolžni, da zaposlenim v Hidrii in širši javnosti posredujemo nekatere informacije.
Kot prvo je potrebno izpostaviti dejstvo, da so blokirani zgolj računi omenjenih dveh družb, medtem ko vse družbe znotraj korporacije Hidria poslujejo normalno.  Prav s tega vidika so namigovanja nekaterih medijev, da bi zaposleni februarja utegnili ostati brez plač, povsem neutemeljena.

Prav tako je potrebno izpostaviti tudi dejstvo, da do blokade računov ni prišlo zaradi nelikvidnosti pri poslovanju, pač pa zaradi poizkusa unovčenja menic iz navideznega pravnega posla - tristranske simulacije, s katero je Gorenjska banka d.d. leta 2008 posodila denar podjetju Merfin d.d.  Zoper sklep o menični izvršbi je bil že vložen ugovor. Uporabljene menice namreč ne izpolnjujejo niti formalnih pogojev za vnovčitev.  Blokade bodo po prejetju in preučitvi ugovora s strani sodišča umaknjene. V teku so namreč sodni postopki zaradi uveljavljanja ničnosti navideznih pogodb sklenjenih med Gorenjsko banko d.d., H&R d.d. ter Merfin d.o.o.

Korporacija Hidria se medtem še naprej uspešno in intenzivno razvija in kot eno največjih podjetij v Sloveniji beleži tudi izjemno uspešne poslovne rezultate. Na to, da so bile odločitve Hidriinega vodstva pri spopadanju s svetovno finančno in gospodarsko krizo v zadnjih letih pravilne, kaže tudi dejstvo, da konstantno beležimo rast prodaje. Ta je še posebej izrazita prav v zadnjem letu dni, ko smo naše prihodke uspeli povečati kar za 45 odstotkov. Leto 2011 je bilo tudi z drugih vidikov za Hidrio uspešno leto. Med drugim smo odprli proizvodnjo vžignih sistemov za dizelske motorje na Kitajskem, v Spodnji Idriji je zrasel nov, sodoben objekt, v katerem bo svoje prostore dobil Hidria Inštitut za materiale in tehnologije, v zadnjih dneh leta 2010 pa smo prevzeli tudi uspešno nemško podjetje Dr. Karl Bausch, ki danes posluje pod blagovno znamko Hidria Bausch.

Vseskozi intenzivno vlagamo tudi v razvoj, pri čemer smo na tržišče v lanskem letu lansirali več visokotehnoloških rešitev, tako v okviru sistemov za klimatizacijo kot tudi na področju avtomobilskih tehnologij. Podoben razvoj načrtujemo tudi za prihodnost, pri čemer stalno zasledujemo naše osnovne cilje – postati vodilni globalni ponudnik, tako na področju sistemov za klimatizacijo kot tudi na področju avtomobilskih tehnologij. Seveda želimo pri tem stalno poslovati in delovati v skladu z našimi vrednotami – želimo si biti odgovorni tako do okolja kot do zaposlenih, želimo pa proizvajati tudi inovativne rešitve, z visoko stopnjo vgrajenega znanja, ki bodo pomembno prispevale k svetovnim prizadevanjem za trajnostni razvoj okolja.

tekst in foto: Hidria d.d.
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj