6. Dan kulture in atrakcij

ZMAJ V POSTOJNSKI JAMI

05.02.2012
Življenjska zavarovalnica KD Življenje že šestič zapored skupaj s Postojnsko jamo prireja veliko tradicionalno druženje družin Dan kulture in atrakcij, ki bo tudi letos na slovenski kulturni praznik, v sredo, 8. februarja 2012. Atrakcija letošnjega dogodka je zmaj in najrazličnejše zgodbe in aktivnosti, povezane s tem mitološkim bitjem, ki ima pomembno mesto tako v slovenskem, kot tudi v svetovnem ljudskem izročilu.
V sredo, 8. februarja 2012 bo v Postojnski jami slavnostna otvoritev Dneva kulture in atrakcij, katere glavni protagonist bo prav gotovo 4,4 metre visok, iz poliestra izdelan zmaj, ki se bo s pomočjo sodobne elektronike pojavil v Koncertni dvorani Postojnske jame. Zmaj iz Postojnske jame, ki ga je po legendi z zvijačo pokončal pogumni pastirček Jakob, se torej vrača v svoje staro domovanje. V Koncertni dvorani bo poleg posebnega zmajevega prihoda na ogled tudi razstava Slovenskega etnografskega muzeja 'Skrivnostna zapuščina zmajev', ki se pod strokovnim vodstvom kustosa dr. Marka Freliha dotika ljudskega izročila zmajev pri nas in po svetu. Zmaj bo v Postojnski jami na ogled vse do 7. maja 2012.

Na ploščadi pred jamo, v Jamskem dvorcu in v Vivariju bo skozi ves dan potekal zmajev otroški direndaj! Plesne, glasbene in likovne delavnice za otroke, izdelovanje zmajev, poslikave obraza, delavnice ZOO Ljubljana (bližnje srečanje s kačo, kuščarjem in želvo), na ogled pa bo tudi gledališka predstava 'Pika v čarovniški šoli'. V goste pridejo še  velike lutke s Fondkom in Zmajčkom Jamijem na čelu, dr. France Prešeren s Primičevo Julijo in mala talentirana pevka Lina Kuduzovič.

Matija Šenk, predsednik uprave življenjske zavarovalnice KD Življenje je poudaril: »KD Življenje se kot družbeno odgovorno podjetje zaveda pomena vlaganja v razvoj okolja, v katerem živimo. Veseli smo, da ob pomoči partnerjev z inovativnimi pristopi uresničujemo svoje poslanstvo, hkrati pa zavedanje o pomembnosti ohranjanja kulture in sobivanja z naravo prenašamo na najmlajše.« Matija Šenk je izpostavil, da je letošnje leto za KD Življenje pomembno leto, saj Fondpolica zavarovalnice KD Življenje, prvo naložbeno življenjsko zavarovanje v Sloveniji, praznuje svojo 10. obletnico. Tako svoje poslanstvo do strank, poleg prvih in pravih produktov, uresničujejo tudi preko prvih in pravih dogodkov, med njimi je zagotovo na prvem mestu Dan kulture in atrakcij.
 
Marjan Batagelj, predsednik uprave podjetja Postojnska jama je dodal, da je vesel, da Dan kulture in atrakcij pri Postojnski jami gostuje že šesto leto in da sodelovanje med partnerjema prerašča organizacijo ene prireditve v letu.

»Z Zavarovalnico KD Življenje sodelujemo tudi pri drugih projektih, kot je npr. Popotni list za otroke in bomo podobnemu sodelovanju naklonjeni tudi vnaprej.« Batagelj je napovedal, da bodo letos obiskovalci ob ogledu znamenite podzemne lepotice videli še več kot enega zmaja, saj bo 8. februarja ob turistični poti prvič na ogled nova, poskusna osvetlitev znamenitih kapniških skupin in ob tej priložnosti bosta še posebej lepo razsvetljena Briljant – simbol Postojne jame ter Zmaj pod Ruskim mostom, ki je bil do zdaj nekoliko spregledan. Zmajeve mladičke, kakor je poimenoval človeške ribice naš znameniti polihistor Valvasor, pa bodo obiskovalci videli tako v Postojnski, kot tudi Proteusovi jami in marsikomu se bo zgodba o zmajih zdela še bolj verjetna.

Zbrane predstavnike medijev je pozdravil tudi mag. Boštjan Jenko, izvršni direktor korporativnega marketinga na KD Življenje, ki je podrobneje predstavil sredin program. »Izredno pozitivni odzivi udeležencev na naše družinske dogodke nas zavezujejo, da že šestič zapored organiziramo Dan kulture in atrakcij. Še posebej pa smo ponosni, da v okviru naših dogodkov in akcij v partnerskem sodelovanju s Postojnsko jamo obisk jame omogočili že prek 14.000 slovenskim družinam (56.000 obiskovalcem), prav tako pa smo  letos svojemu delovanju dodali tudi humanitarno noto – skupaj z Zvezo prijateljev mladine bomo brezplačen ogled slovenskega podzemlja omogočili 100 otrokom. S 50 % popustom, katerega omogočamo na KD Življenje, pa želimo, da si ta izjemni kraški biser ogleda čim več slovenskih družin.«
 
Vstopnice za enkratni 50 % DRUŽINSKI POPUST za ogled Postojnske jame, Zmaja ter razstave Skrivnostna zapuščina zmajev so na voljo na: http://www.kd-zivljenje.si/zmaj (Vse do 7. maja 2012.). Organizatorji za letošnji kulturni praznik obljubljajo veliko zanimivih spoznanj, dobre volje in smeha ter obiskovalcem priporočajo udobna, topla oblačila in obutev.

tekst in foto: PM, poslovni mediji d.o.o. za KD Življenje
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj