6. Dan kulture in atrakcij

ZMAJEV DIRENDAJ NA SONČEN DAN KULTURE IN ATRAKCIJ!

09.02.2012
Življenjska zavarovalnica KD Življenje je v Postojnski jami že šestič zapored uspešno pripravila veliko tradicionalno druženje družin Dan kulture in atrakcij. V Postojnski jami so se letos spomnili bogatega ljudskega izročila naših krajev, v katerem imajo zmaji nadvse pomembno vlogo.
Tisti iz legende o Postojnski jami se je letos vrnil tja, visok preko 4 metre, izdelan po vzoru pošasti iz zabaviščnih parkov. Na svojega mogočnega predhodnika je spomnil z glasnim rjovenjem, jeznim butanjem z repom, pihanjem pare in ognjenimi očmi.

Spremljala ga je razstava Slovenskega etnografskega muzeja, ki je mitološki svet približala tudi zahtevnejšim obiskovalcem. Kot pravi avtor razstave, dr. Marko Frelih, je zapuščina zmajev prisotna vspovsod, in bi z njo lahko obkrožili svet. Premierno pa smo si ogledali tudi naravno podobo jamskega zmaja pod Ruskim mostom, kjer je v kamnu vidna tudi puščica sv. Jurija ter novo osvetlitev najbolj prepoznavnega kapnika Brilijant!

V Jamskem dvorcu pred jamo je bilo najbolj zabavno za otroke, saj so si lahko ogledali lutkovno predstavo o Piki Nogavički v šoli, se zabavali z velikima lutkama Fondkom in Zmajčkom Jamijem, sodelovali v plesnih in likovnih delavnicah in se še bolj vživeli v zmajev direndaj s poslikavami obraza. Bolj pogumni med njimi so se lahko dotaknili kuščarja, želve in pitona iz ZOO Ljubljana ter ugibali, ali so živalce morda zmajeve sorodnice. Vsi skupaj so se zabavali ob nastopu živahne in razposajene Line Kuduzovič, ki je predstavila tudi svoj prvi glasbeni album z naslovom Lina.

Komur se 8. februarja ni uspelo udeležiti atraktivnega dogodka, KD  Življenje vse do 7. maja 2012 omogoča koriščenje 50 % družinskega popusta za ogled Postojnske jame, ogromnega zmaja in razstave Skrivnostna zapuščina zmajev. Prijavnica za popust se nahaja na spletni strani www.kd-zivljenje.si/zmaj

tekst in foto: PM, poslovni mediji d.o.o. za KD Življenje
nazaj
pridružene povezave
 
nazaj