Dobrodošli nazaj v Matrico. Minilo je že skoraj 18 let, odkar smo se nazadnje priključili v to simulirano resničnost. V torek smo bili povabljeni, da smo na strani www.whatisthematrix.com ponovno izbirali med rdečo in modro tabletko in skozi edinstven način dobili majhen pogled v četrti film z naslovom MATRICA: OBUDITEV (Matrix: Resurrections), ki na velika platna prihaja konec leta. Vse to pa je bila le uvertura v današnji izid napovednika, kjer ponovno srečamo Nea (Keanu Reeves) in Trinity (Carrie-Anne Moss) v vsem oboževalcem izredno znanem okolju Matrice. 

Prvi film MATRICA iz leta 1999 je predstavil futuristični svet, v katerem čuteči stroji "pridelujejo" ljudi za energijo, kar počnejo tako, da se posamezniki v simulirani resničnosti, imenovani Matrica, ne zavedajo svojega resničnega obstoja v inkubatorjih in živijo na videz popolno življenje. Neo, kodno ime za računalniškega programerja, je bil osvobojen iluzije Matrice, ker je bilo prerokovano, da je TISTI, ki nosi v sebi posebno kodo, ki mu omogoča manipulacijo s svetom Matrice in stroji ter potencialno tisti, ki lahko reši človeštvo. Sledila sta nadaljevanja Matrica Reloaded in Matrica Revolucija leta 2003, animejski antologijski film z naslovom The Animatrix in veliko video iger. 

MATRICO OBUDITEV je ponovno režirala Lana Wachowski, tokrat solo, spisala pa je tudi scenarij. V glavnih vlogah se vračajo Keanu Reeves in Carrie-Anne Moss ter Jada Pinkett Smith kot Niobe, pridružili pa se jim bodo Yahya Abdul-Mateen II, Christina Ricci, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick in mnogi drugi. MATRICA: OBUDITEV na velika platna v distribuciji Blitz Film & Video Distribution prihaja DECEMBRA 2021.


Nazaj