To poletje bo v znamenju pravega prikaza zakulisja snemanja filmov v Hollywoodu, saj v kriminalni komediji z naslovom Hollywoodska prevara tri velike filmske legende – oskarjevci Robert de Niro, Morgan Freeman in Tommy Lee Jones – prikažejo, kako se lahko, kljub drugačnim načrtom, posname izjemna uspešnica, kakšen vpliv ima pri tem mafija in kakšne so razmere v filmski industriji. Kriminalno komedijo je režiral George Gallo, ki je skupaj s Joshem Posnerjem tudi napisal scenarij. Poleg odličnih imen - de Niro, Freeman in Jones - v komediji zaigrajo še Zach Braff, Kate Katzman in Emile Hirsch, ki nas bodo popeljali na zabavno potovanje v Hollywood.

O ZGODBI: Producent Max Barber (Robert De Niro) je po svojih številnih filmskih polomijah do vratu zadolžen pri mafijskemu šefu Reggieju Fontaineju (Morgan Freeman). Ker je ogroženo njegovo življenje, se Max odloči, da bo produciral nov film, med snemanjem pa ubil glavnega kaskaderja in pobral visoko zavarovalníno. Ko v film zvabi ostarelo zvezdo Dukea Montano (Tommy Lee Jones), ne pričakuje, da bo starega pijanca kamera znova oživela. Ker Dukea ne uspe ubiti med izvajanjem preprostega prizora, ga Max postavlja v vedno nevarnejše situacije. In ko Duke preživi eno kaskadersko akcijo za drugo, se zdi, da bo Max posnel najboljši film v svoji karieri. Komedija je posneta po istoimenskem filmu iz leta 1982, ki ga je režiral Harry Hurwitz.

IGRALSKA ZASEDBA: Robert de Niro, Morgan Freeman, Tommy Lee Jones, Zach Braff, Kate Katzman in Emile Hirsch

REŽIJA: George Gallo
SCENARIJ: George Gallo, Josh Posner
PRODUCENTI: Richard Salvatore, David E. Ornston, Patrick Hibler, Julie Lott Gallo, Joy Sirott Hurwitz, Phil Kim
ŽANR: kriminalna komedija

Na voljo je NAPOVEDNIK, kriminalna komedija HOLLYWOODSKA PREVARA pa na redni spored v kinematografe prihaja 22. JULIJA 2021.


Nazaj