Ljubljanski raper Doša predstavlja novi single “K klikne”, ki je nosilni single novega albuma “IRU: tok misli”. Po odmevnem stream koncertu, ki ga je Doša z bendom pred kratkim izvedel v Kinu Šiška, je domači raper izdal svoj drugi album z naslovom “IRU: tok misli” ali daljše “ Izpoved razočaranega uma: tok misli”. Koncert je bil njegov najboljši do sedaj, sam pravi, da takega benda še ni imel in tudi Doše še nismo videli tako suverenega in fokusiranega na odru kot sedaj. Enostavno je dostavil, neposredno in s polno močjo.

Med samim koncertom pa je na presenečenje vseh naznanil, da ima nov album, ki je na voljo na njegovi spletni strani. To je njegov drugi album, ki ga je izdal v dvajsetih letih delovanja, na njem pa najdete poleg neslišanih stvari še skoraj vse pesmi, ki so izšle po dvojnem albumu in prvencu “Memento mori”. Najljubši raper tvojega najljubšega raperja, kot mu mnogi radi pripišejo, tokrat predstavlja najbolj radijski komad z novega albuma - z naslovom “K klikne”.

Skladba ima bolj lahkotno vsebino in se razlikuje od zadnjih dveh, ki sta bili jezno uprti v vladajočo politiko. Doša tokrat pokaže bolj glasbeno-producentski izdelek in nam razkrije, da se tudi v tovrstnem hip-hop žanru lahko kosa z največjimi. 

Foto: David Filipović 


Nazaj