Glasbena pripoved skupine Folk idoli vleče rdečo nit v ljubezni. Do sedaj se nam je bend predstavili že s skladbami ‘Utrip si mojega srca’, ‘Lahko bi’ in ‘Tisto početje’, svojo ljubezensko zgodbo pa nadaljujejo z novim singlom ‘Zrak v telo’. S četrto samostojno pesmijo ekipa zasedbe napoveduje tudi skorajšnji izid prvega albuma.

‘’Pesem govori o idealih, ki jih v medsebojnih odnosih iščemo, govori o pravljičnem razmerju, ki ga želimo imeti, o čakanju in iskanju popolnosti, hkrati pa o zamujenem in neponovljivem času, katerega smo zavoljo tega izgubili. Govori o času, ko nam nekdo vendarle že namenja pozornost in pripadnost, o času, ko nam nekdo že daje brezpogojno ljubezen, o času, ko iskano že imamo na dlani, iščemo pa vedno nekaj drugega, nekaj več. Privilegija, ki nam je namenjen, pa se nikoli ne zavedamo’’ nam o skladbi ‘Zrak v telo’ sporoča skupina Folk idoli.

Singel, ki ga predstavljamo, so Folk idoli posneli v ljubljanskem studiu Metro. Uigrana ekipa s producentom Denisom Horvatom in tonskim mojstrom Nikom Pircem na čelu počasi sestavlja album, ki ga Folk idoli napovedujejo v oktobru. Avtor glasbe in priredbe je tudi tokrat Denis Horvat, pri pisanju besedila pa se mu je pridružil Tadej Prosenc. S singlom ‘Zrak v telo’ zasedba Folk idoli nakazuje počasen a zanesljiv prehod v višjo ligo slovenske pop rock glasbene scene.

FOLK IDOLI: Petra Crnjac, Tadej Prosenc, Jure Jahn, Rok Podakar, Simon Prašnikar, Sašo Marn
Brass: Boštjan Sluga, Blaž Živko
Spremljevalni vokal: Neva M.Hafner

Foto: Rok Podakar


Nazaj