V zadnjem letu je svet upočasnila epidemija koronavirusa in tako kot mnoga druga področja, prizadela tudi dejavnosti na področju dobrodelnosti. Kljub temu pa so se v Rotary klubu Ljubljana odločili, da bodo odplesali ples dobrodelnosti in nadarjenim mladostnikom pomagali s štipendijami do doseganja svojih sanj – letos malo drugače kot leta poprej.

Veliki rotarijski ples bo letos potekal kar virtualno. Z njim želijo spodbuditi dobrodelnost in izkazati podporo nadarjenim mladostnikom, ki pomoč potrebujejo še bolj kot kadarkoli prej. »Letos se ogrevamo in vadimo, prihodnje leto bo oder samo naš. Poskrbimo, da bodo naši letošnji koraki utrli pot prihodnosti številnim talentom,« pravijo iz Rotary kluba Ljubljana in v zahvalo za pomoč pri zbiranju donacij podarjajo tri virtualne plese.

Prvi na sporedu bo počasni valček. Ples, ki predstavlja pojem klasične elegance in urejenosti, temelji na dveh korakih in poskoku ali zasuku, po čemer je dobil ime »ples dveh korakov«. Uvrščamo ga med standardne plese, zanj pa je značilen odločen, a ustaljen ritem glasbe. Ob pogledu na plešoče pare lahko uživamo v njihovi vzravnani drži, njihovo gibanje pa ustvarja vizualno iluzijo kot da lebdijo.

Vabimo vas, da se nam virtualno pridružite, po svojih zmožnostih donirate in mlade skupaj z nami peljete do zvezd! Na njihovo prihodnost lahko vplivate tako, da nakažete na spodnji transakcijski račun ali prispevate s SMS sporočilom s ključno besedo VRP10 na telefonsko številko 1919 in darujete 10 eur. S koraki plesa iz 18. stoletja vas bo seznanil plesni učitelj Uroš Andrič.


Nazaj