Zevin predstavlja svoj drugi singel in videospot »Njam Njam« ter napoveduje priložnosti za prodor na Balkan. Po uspehu svojega prvega singla »Kroz okean«, ljubljanska ustvarjalka Zevin (v vnovičnem sodelovanju s producentom Dvided21) prihaja z novo skladbo in videom »Njam njam«. Mešanica modernega housa in popa poslušalca povleče v ples, a ni samo to - s podnapisom družbene kritike ponuja vpogled v moč mednarodnih korporacij.

»Singel je mešanica, ki premika boke in vrti glave. V pesmi lahko uživate kar tako, za ples, ali pa prisluhnete besedilu in si postavite nekaj vprašanj,« pravi Zevin, ki v glasbi, poleg zabave, prepozna tudi družbeno odgovornost.

Videospot
Izid pesmi spremlja tudi videospot. V njem Zevin in Dvided21 nastopita kot televizijska voditeljica in snemalec, ki si drzneta izpostaviti neprijetno resnico, kar pa ni povšeči vrhu multinacionalke. Ta, seveda, ne ostane dolžan. Naveza Zevin in Dvided21 ni nova. 17-letna Nives Cilenšek in 22-letni Jernej Drnovšek sta se v ustvarjalnem procesu odlično ujela že pri lanskoletnem singlu in videu Kroz okean, Jernej sam pa je svojo glasbeno in video ustvarjalnost pred tem predstavil v uspešnem sodelovanju z Jonatanom Hallerjem pri singlu »Burek«. 

Prodor na Balkan
Da je glasbena naveza na dobri poti, potrjuje tudi nedavni založniški dogovor s srbsko ekipo MADE IN BLKN, ki velja za prvo ime v publishingu progresivne pop glasbe na področju republik bivše Jugoslavije. »Dogovor jemljeva zelo resno in sva nadvse hvaležna, da se nama je odprla ta priložnost. Balkanska glasbena scena je močna, velika in glasbenikom ponuja ogromno možnosti za predstavitev. Upava, da bo ta singel odprl dolgo in ustvarjalno zgodbo,« je navdušen producent Jernej. 

»Kaj vse bomo pojedli in s koliko umetnega sladkorja nas bodo napolnili ni samo dobesedno vprašanje!« Zevin povzema komad in pošilja javno zaušnico multinacionalnim korporacijam. Zadovoljno pa ugotavlja, da je med ljudmi na srečo vse več tistih, ki vidijo skozi prevaro kapitala. »Prebujamo se, kar je super novica!« je sporočilo, ki ga ustvarjalca pošiljata komadu na pot. 

*ZEVIN je 17-letna ljubljančanka Nives Cilenšek
*Prvi video »Kroz okean« je naletel na odličen odziv
*ZEVIN in DVIDED21 podpisujeta mednarodno izdajateljsko pogodbo za Balkan


Nazaj