Dobrodošli! Vstopili ste v deželo, ki se ji reče Zemlja Kamenog Bizona. Vstopite, vdihnite, se razglejte, povohajte in poslušajte album reškega oranžnega umetniškega kolektiva Mrave Brojim. Prvenec so za vas pripravili Gospođo Pitomi, Sunce Mamino, Zoki Oktava in Gospodin Morski. Po najavnih singlih in videospotih za pesmi 'Moje pleme', 'Alkohol', 'Tijelo' in 'Stanica' vas album 'Zemlja Kamenog Bizona' končno in nestrpno pričakuje na vseh pretočnih platformah.

Pobožajte tišino, pomagajte gospe ČŽŠ, ustavite se na postaji, poiščite svoje pleme, ugasnite diode in obiščite trgovino pri Črni Meksikanki. Poleg albuma, ki vas popelje v stanje zavesti skupine Mrave Brojim in njihove Zemlje Kamenog Bizona, je na njihovi spletni strani na voljo tudi računalniška igra MRAVOBROJ, ki je zasnovana kot kombinacija zabave in pridobivanja spretnosti oziroma izobrazbe.

Cilj igrice je z vožnjo oranžnega avtobusa, imenovanega tudi Mravobroj, prevoziti in zbrati tako imenovane ''brojalice''. Z uspešnim zaključkom igre pridobite naziv ''Diplomirani Mravobroj'' in prejmete JeBeMeGe (Jedinstveni Broj MraveBrojim Građana oz. Edinstveno Številko MraveBrojim Meščana) Zemlje Kamenog Bizona. Poudariti je treba, da vas pri igranju osebno spodbujajo glasovi članov oranžnega umetniškega kolektiva in vam pomagajo pri štetju. Z naslovom se lahko pohvalite na družbenih omrežjih in sodelujete v nagradni igri ter na primer osvojite njihov album Zemlja Kamenog Bizona, ki so ga izdali v cvetličnem lončku.

"Glede na trenutne težke razmere, ki jih povzroča pandemija in slabo ekološko stanje našega planeta Zemlja, smo dolgo razmišljali o formatu, v katerem bi izdali svoj prvi album 'Zemlja Kamenog Bizona'. V želji, da bi se naš album, ki je s svojo vsebino okolju prijazen, tudi nahajal na primernem mediju, smo se odločili, da ga objavimo na cvetlični vazi, oziroma na tako imenovanem ''Paketu za samopomoč – Zemlja Kamenog Bizona''. S pomočjo tega paketa vam je omogočeno, da naredite nekaj dobrega zase, za svoje bližnje in za svoje okolje. S tem samodejno dvignete kakovost življenja tudi prihodnjim rodovom ter negujete tisto, kar je dobro v vas, da ste boljši do sebe in s tem tudi do drugih'' – nam je sporočil Gospođo Pitomi iz benda.

Glasbo in besedila je prispeval Gospođo Pitomi , preostali del skupine pa se mu je pridružil pri aranžmajih. Album 'Zemlja Kamenog Bizona' je posnet in masteriziran v studiu G.I.S. Kastav, na njem pa gostujejo Katia Juroš (spremljevalni vokal), Petra Gojak (spremljevalni vokal, piščalka), Sebastijan Mavrić (violina), Denis Razumović Razz (saksofon), Dara RaunaGara (prevod in recital) ter pevski zbor Zvijezde i diode. Za master albuma je poskrbel Matej Zec, za naslovnico albuma MIODIO, igro MRAVOBROJ pa poganja Trkaći Vinograd. Posebna zahvala Igorju Modriću in Robertu Tkalčiću iz podjetja ProRec za vizualno podporo in snemanje videoposnetkov!

STREAM & BUY ALBUM 'ZEMLJA KAMENOG BIZONA'


Nazaj