Optius e-informator
1Julij 2021

BALANS: SAM PRAVM

01.07.2021 ob 20:00

Letni vrt Gala hale

BALANS: SAM PRAVM
Otvoritev julijskega letnega vrta
Četrtek, 1.7.2021 pb 20. uri / Letni vrt Gala hale

Bunkerpop tandem je v unikatnem minimalističnem art-punku že našel svoje ravnotežje, tokrat pa ga ponovno preizkuša na valovih najnovejše studijsko posnete plošče, ki je izšla novembra. Prvič jo boste lahko ujeli v živo na otvoritvi julijskega letnega vrta Gala hale! Prvič! Končno!

V šesto gre še kako … ustvarjalno samozavestno, produkcijsko enostavno, a hkrati žmohtno in večplastno ter vselej nagajivo razmišljujoče. Skupina balans s svojim novim albumom Sam pravm dokazuje in potrjuje, da gre za mojstre zvočno-lirične poslikave postpunkovskih pejsažev.” Miroslav Akrapovič, Odzven

Ljubljanski avdio-vizualni dvojec balans, Kristin Čona in Andrej Pervanje, se v svojem post-pop-punku ravnoteži od leta 2013. V zadnjih letih svoj simpatično-čudaški glasbeni izraz dopolnjujeta z osebnoizpovednimi besedili in ostrim žvižganjem, banalnost njune glasbe pa povezuje tudi močna vizualna komponenta. Dvojcu se je pred petimi leti namreč pridružil sodobni umetnik Alessandro Di Giampietro, ki je bdel nad vizualno podobo benda, sedaj pa se zasedba vedno bolj povezuje tudi z lokalnimi umetniki in ustvarjalci. Predlani se jim je z željo po dodatni popestritvi živega nastopa na odru pridružil še bobnar Jan Kmet.

“Torej: kjer so bile dosedanje balans plošče bolj ali manj premišljene zbirke lo-fi pizdarij, je Sam pravm elegantno zaokrožen – in nedvomno med najboljšim, kar je na naših tleh izšlo letos.” Matej Holc, Radio Terminal (2020)

Music policy: bunkerpop/post-punk
Vstopnina: 10 € z rezervacijo
Na dan koncerta vstopnic ni več možno rezervirat! Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti do 21 ure. Potrdilo o rezervaciji najdete med vsiljeno pošto.

*v primeru dežja bomo prireditev prestavili na kasnejši datum


Nazaj