Kabi home office
16September 2021

FriFormA\V: Joga gostote

16.09.2021 ob 19:00

Kapela Sv. Elizabete (Špitalska kapela) v Celju

FriFormAV: Joga gostote - kompozicija in koreografija v trajanju za telo, električno kitaro in prostor
Četrtek, 16. 9. 2021 v kapeli Sv. Elizabete (Špitalski kapeli) v Celju (Slomškov trg 5, Celje) s pričetkom ob 19.00 uri.

Ustvarjalca in izvajalca: Primož Bončina (gesta, električna kitara, kompozicija) in DISKOlektiv (Gregor Kamnikar – telesni položaji, ples, koreografija).

"Uro trajajoča dolgometražna struktura temelji na fenomenologiji zvoka in akustike prostora, doseženih z visoko ojačanim volumnom, katerega vibracijska fizičnost v prostoru informira gibanje telesa v telesnih položajih, ki dalje informira gesto udarca strun. Izvajalca soustvarjata organsko, dinamično, elementarno strukturo skozi temporalno okno blizu skulpturi, ki je vedno v migetanju. Je energetska skulptura/struktura, katere valovi zadevajo ob prostor. Gostota vizualno razgaljenega prostora, v katerega se naselita praksi, je toliko bolj otipljiva in prostor toliko bolj z otipljivostjo gostote razgaljen. Edino, kar je odsotno, je brezup. In njegova odsotnost še bolj gosti že zgoščeno. Taki gostoti zvoka, giba in še česa, se je na estetski, etični, afektivni, doživljajski, telesni in še kaki ravni, sprejemniku srečanja dveh praks težko upreti, ker delujeta neposredno na percepcijo in pri recepciji obideta um ter ga vključita v proces doživljanja šele post affectum. Gostota dotika gostot v vibracijo spravi še tako od vsakdana omrtvičeno tkivo in bitje. Oživljanje in obnavljanje tkiv. Osvetljevanje. Sončenje. Joga gostote je tudi del niza predstav dotika Tikdo. Za ogled predstave priporočamo uporabo sredstev za zaščito pred visoko glasnostjo. Sončna očala niso potrebna. Nož za rezanje ustvarjene gostote se imenuje pozornost in prinese ga občinstvo. Drznimo si misliti, da občinstvu nudimo prostor za urjenje v rezanju ustvarjene gostote na prostorsko-časovne rezine prisotnosti. Te rezine so položaji v Jogi gostote."

Vstop je prost.

Organizacija: KUD Mreža v sodelovanju s KROG, društvom za skupnostno umetnost in prostor. V skladu z veljavnimi pogoji za obisk kulturnih prireditev so v veljavi pogoji PCT.


Nazaj