Bonajo spletna trgovina
11Junij 2021

S CIP-om na koncert

11.06.2021 ob 15:00

Nova pošta

s CIP-om na koncert
Nova pošta, petek, 11. 6. 2021, od 15. ure dalje 

Autdor
- knjige po znižanih cenah
- s CIP-om na koncert / bend presenečenja
- DJ set s Tajo
Indor
- Predstavitve knjižnih novitet

Predstavili bomo:
► Maska: Marc Augé: Hvalnica kolesu
► Knjižnica MGL: Alain Badiou: Rapsodija za gledališče
► SLOGI – Slovenski gledališki inštitut: Alja Tkačev, Igralka s svinčnikom, Izbrani dnevniki (1962–1991)  
► EMANAT: Skupnost emancipiranih misli in teles: Metodologije beleženja slovenskih avtoric sodobnega plesa 2; uredili: Andreja Kopač in Maja Šorli

Mreža Slovenski gledališki založniki je bila vzpostavljena z namenom, da poveže slovenske založnike, ki izdajajo strokovno literaturo s področja uprizoritvenih umetnosti. Sprva smo nastopali skupaj zato, da bi dosegli večjo vidnost na velikih založniških prireditvah, kakršni sta Slovenski knjižni sejem in Slovenski dnevi knjige, sčasoma pa smo se začeli vse bolj zavedati tudi dejstva, da nas kljub specifikam naših založniških programov vežejo vsebinske in produkcijske sorodnosti, pa tudi skupno bralno občinstvo. Prav posebej pa nas druži izdajateljska politika s katero v prostor pogosto vnašamo nevidne, obrobne in nišne vsebine, ki se ob populizmih vseh vrst vse težje borijo za obstanek in že s svojim vztrajanjem močno prispevajo k stanju širše založniške krajine. V tem je zagotovo nekaj temeljno političnega. V tem je zagotovo nekaj temeljno političnega.

Druži pa nas tudi posebnost, da se nobena od naših založb ne ukvarja izključno z izdajanjem knjig, saj delujejo pod okriljem zavodov in institucij, ki se ne ukvarjajo le z založništvom, temveč tudi s produkcijo, arhiviranjem ter festivalsko in pedagoško dejavnostjo na področju uprizoritvenih umetnosti. Naše medsebojno sodelovanje se vse bolj prepleta tudi vsebinsko, v tem približevanju pa še vedno ohranjamo temeljno medsebojno raznolikost, saj skupno prihodnost vidimo prav v ločenih strateških obravnavah heterogenosti odrskih praks in njihovih interdisciplinarnih navezav.

knjiga = dogodek
Idejna zasnova: Petra Pogorevc in Alja Lobnik
Oblikovanje: Nika Lapkovski
Video: Vid Hajnšek
PR: Urška Comino in Taja Lesjak Šilak
Tehnično vodstvo: Igor Remeta za Novo pošto 
Produkcija: Slovenski gledališki založniki: Emanat, Knjižnica MGL, Maska, SLOGI – Slovenski gledališki inštitut


Nazaj