Bonajo spletna trgovina
24Julij 2021

»Srečanje s Koroško«

24.07.2021 ob 10:00

Koncert na ulici, Glavni trg 23, pri vodnjaku v Kranju

»Srečanje s Koroško«
Sobota, 24. julij 2021, ob 10. uri – koncert na ulici, Glavni trg 23, pri vodnjaku v Kranju

»Festival razgledov« to poletje v Kranju ob robu slovenskemu predsedovanju Svetu EU predstavlja kulturo sosednjih narodov, Madžarske, Avstrije, Italije in Hrvaške.

V Kranj prihaja Koroško poletje na poti s skupino Klarkladl/Carinthicher Sommer unterwegs mit Klakradl. S svojimi predstavami glasbeni ambasadorji Koroškega poletja ne navdušujejo le na običajnih odrih ampak se približajo publiki v množicah na tržnici, v galerijah, na primestnih vlakih Avstrijske državne železnice, ki jih popelje tudi v sosednje države.

Tokrat bo v Sloveniji Koroško poletje na poti na povabilo Zveze kulturnih društev gostovalo v Kranju, s svežimi aranžmaji ljudskih napevov iz alpsko-jadranske regije, Furlanske skladateljice Marie Beatrice Orlando na besedila Birgit Radeschnig ter Elene Messner. Kvartet Klakradl, ki v izvirnih kostumih razširja prijetno zveneče veselje po Koroški, Sloveniji in Furlaniji sestavljajo:
- Birgit Radeschnig, vokal in besedila
- Nicole Radeschnig, vokal in klarinet
- Markus Fellner, klarinet, vokal, cajón
- Stefan Kollmann, harmonika.

Ulični koncert ZKD Kranj pripravlja v sodelovanju s festivalom Koroško poletje/Carinthisher Sommer iz avstrijske koroške, Avstrijskim kulturnim forumom iz Ljubljane in Zavodom za turizem in kulturno Kranj.


Nazaj