Milano Lah je za članico uprave predlagala njena predsednica, mag. Romana Pajenk, ker se je v enajstih letih delovnega sodelovanja s Probanko, profilirala kot managerka, s kreativnimi in inovativnimi sposobnostmi za organiziranje in vodenje različnih odgovornosti, poleg tega pa je vzpostavila nadpovprečno kooperativnost s pomembnimi bančnimi komitenti iz vse države. Trenutno je Milana Lah v Probanki direktorica globalnih financ, pred tem pa je vodila in operativno delovala že na področju zakladništva, upravljanja s tveganji, računovodstva in kontrolinga ter investicijskega bančništva. V svoji enajstletni karieri v Probanki je sodelovala tudi pri pripravi razvojnih strategij tako Probanke, kot celotne finančne skupine, ter jih tudi uspešno aplicirala v prakso. Tako Probanko ne samo pozna, ampak je na bistvenih področjih tudi že doslej veliko prispevala k njenemu razvoju in doseženim nadpovprečnim poslovnim rezultatom.

Dr. Roman Glaser, predsednik nadzornega sveta Probanke, je ob čestitkah novi članici uprave te finančne institucije, po soglasni potrditvi njenega triletnega mandata, izpostavil: "Verjamemo, da bo Milana Lah na osnovi svojih referenc, izkušenj in sposobnosti, kot članica uprave Probanke, kos vsem nalogam in odgovornostim. S svojim dosedanjim delom se je močno identificirala z razvojno vizijo in jo tudi aktivno kreirala, zato lahko tako sodelavci Probanke, kot njen management pa tudi vsi lastniki, pričakujejo, da bo z Milano Lah popolnjena uprava še naprej zagotavljala kapitalsko trdnost ter razvoj in vsaj enako poslovno uspešnost, kot smo je bili vajeni doslej."

S sklepom nadzornega sveta je zadovoljna tudi mag. Romana Pajenk, predsednica uprave Probanke. Ob potrditvi njenega mandata je izpostavila željo, da Milana Lah kot nova članica uprave v najkrajšem možnem času pridobi licenco Banke Slovenije za opravljanje funkcije članice uprave Probanke, ter dodala: "Z Milano Lah sva odlično sodelovali že med opravljanjem njenih dosedanjih odgovornosti v Probanki, zdaj pa bova imeli priložnost to sodelovaje še nadgraditi. Obenem sem vesela, da je prav Probanka prva bančna institucija v državi, ki jo bova vodili managerki. Sicer simbolična, pa vendar ne nepomembna podrobnost, ki se je zgodila leto zatem ko smo bili izbrani za managerkam prijazno podjetje.

Milana Lah bo svoj mandat članice uprave Probanke, začela po pridobitvi licence za to delovno mesto, ki jo izdaja Banke Slovenije, predvidoma že s poletnimi počitnicami.


Nazaj