»V naši družini izdelujemo vse tako, kot so nas učili naši predniki, tradicija se prenaša iz roda v rod. A če želimo biti najboljši, moramo to tradicijo stalno nadgrajevati in vedno ponujati nekaj novega,« pravi Hrabroslav Perger, gonilna sila družine Perger. Pergerjevi znajo iz čebeljih pridelkov potegniti najboljše, saj se s tradicionalno obrtjo lectarstva, medičarstva in svečarstva ukvarjajo že devet generacij. V lanskem letu, ki ga je močno zaznamovala epidemija, pa se je prodaja Pergerjevih storitev in izdelkov pričakovano upočasnila.

To obdobje so v družinskem podjetju Perger 1757 izkoristili za razvoj novih izdelkov. »To je prednost majhnih podjetij. Smo hitra, agilna in se lažje prilagodimo kot veliki sistemi,« komentira direktor Lucian Perger. K še hitrejšemu okrevanju njihove dejavnosti pa je pripomogel tudi projekt #OkvirPomoči, ki so ga – da bi pomagali ublažiti posledice koronakrize – v preteklem letu s partnerji Pro Plus, Europlakat in Mastercard zasnovali v NLB.

Pravijo, da dober glas seže v deveto vas
V preteklem letu je NLB odigrala pomembno vlogo. Kot institucija sistemskega pomena je skrbela za nemoteno delovanje bančnega sistema ter za stranke in njihovo poslovanje. Znanje, strokovnost, izkušnje in prave storitve, s katerimi lahko še dodatno pomagajo blažiti posledice koronakrize ter podjetnike pospremijo na pot k okrevanju in uspehu, so namreč ključnega pomena. Zato so že lani v okviru projekta #OkvirPomoči prisluhnili zgodbam, ki so jih spisale zaostrene gospodarske razmere.

Zdravstvena in posledično gospodarska kriza je namreč še posebej hudo prizadela prav malo gospodarstvo, ki ustvarja polovico vseh prihodkov in dobička ter zaposluje polovico delovno aktivnih v Sloveniji. Kriza ni zarezala le začasno, ampak za seboj pušča globoke brazde, ki nas bodo zagotovo spremljale še nekaj časa. Slovenija je namreč dežela mikro in malih podjetji, saj po številu poslovnih subjektov ti predstavljajo kar 99 odstotkov slovenske gospodarske krajine. Temu primeren je njihov pomen za družbo, saj so zametek večine napredka, ki smo ga bili v preteklosti deležni. Žal so ta podjetja tudi občutljivejša na spremembe v lokalnem  okolju, v katero so namreč mnogo bolj vpeta. Težave, s katerimi se kot družba spoprijemamo že več kot eno leto, jim zato predstavljajo veliko večji izziv.

Prvi odziv malega gospodarstva na projekt je presenetil, kajti lani se je nanj prijavilo 170 podjetij različnih dejavnosti, prednjačile so storitvene dejavnosti, turizem, trgovina in kmetijstvo. Postal je tudi prvi družbeno-odgovoren projekt NLB Skupine z jasno definirano trajnostno noto, ki je ena od osnovnih vodil poslovanja Skupine. Tudi s spodbujanjem lokalnega gospodarstva namreč v NLB sledijo širšemu trajnostnemu cilju – izboljšati kakovost življenja v regiji, kjer deluje Skupina.

Zakaj je vredno sodelovati?
Partnerje projekta #OkvirPomoči je združila misel, da lahko skupaj delamo bolje in naredimo več – misel, ki se je izkazala za pravilno. V preteklem letu so namreč s projektom pomagali več kot 80 slovenskim podjetnikom in kmetovalcem, zato so sklenili, da jih letos poskusijo podpreti še več. Tako je aprila NLB skupaj s partnerji že drugič zagnala #OkvirPomoči, v okviru katerega bodo malemu gospodarstvu poleg svojih storitev, znanja in strokovne pomoči odstopili tudi oglasni prostor, ki si ga sicer podjetja v teh časih veliko težje privoščijo.

Sodelujejo lahko vsi lokalni podjetniki in podjetnice, kmetovalke in kmetovalci ter mikro in mala podjetja, ne glede na panogo, v kateri delujejo. Vse, kar morajo storiti, je izpolniti spletni prijavni obrazec in deliti svojo lokalno zgodbo.

Projekt #OkvirPomoči je zasnovan celovito. NLB namreč poleg oglaševanja izbranim podjetnikom ponuja poglobljeno in individualno bančno svetovanje, kar ima v teh časih še posebej veliko težo. Prav tistih razlogov, zaradi katerih je še posebej pomembno, da podjetniki svojo zgodbo predstavijo čim bolj podrobno, pa je sedem. Izbrana podjetja namreč s sodelovanjem v projektu pridobijo:
- oglase na televizijskih programih hiše Pro Plus (Pop TV, Kanal A), obcestnih plakatih in družbenih omrežjih v obdobju med 21. junijem in 31. avgustom 2021;
- oblikovane oglase lahko uporabijo na svojih družbenih omrežjih in drugih kanalih za komunikacijo s strankami;
- NLB bo vsem, ki na prodajnih mestih še ne sprejemajo plačilnih kartic, ob sklenitvi pogodbe brezplačno namestila klasični terminal POS;
- kar 12-mesečni brezplačni najem klasičnega terminala POS;
- 12-mesečno brezplačno najemnino virtualnega terminala POS;
- NLB Poslovno kartico Mastercard brez članarine za prvo leto ob odprtju NLB Poslovnega računa;
- možnost brezplačnega sodelovanja na spletnem seminarju (webinarju).

Partnerji z veliko oglaševalsko močjo
#OkvirPomoči tako znova dokazuje svojo vrednost kot primer dobre prakse uspešnega sodelovanja različnih deležnikov, ki delijo skupen cilj – pomagati slovenskemu malemu gospodarstvu. Tako ni presenetljivo, da sta se projektu znova priključila tudi ProPlus in Europlakat, ki bosta zagotovila oglasni prostor, preko katerega bodo izbrana podjetja nagovorila večino potencialnih strank. Partner v projektu je znova tudi Mastercard, ki bo malim podjetjem omogočil koriščenje vseh prednosti brezgotovinskega plačevanja, kar je še posebej v teh časih, ko ljudje pogosteje nakupujejo prek spleta, izrednega pomena.

Skupaj smo močnejši
»Ne morem prehvaliti ideje projekta pa tudi same izvedbe,« pravi ga. Klara Dev, ustanoviteljica podjetja Dihaj Gibaj. »Na začetku sem bila kar nekoliko presenečena, saj takšne podpore in pomoči nisem bila vajena. Obljube partnerjev so bile hitro izpolnjene in ko sem videla  oglase o svojih storitvah, sem se šele zares zavedala, kako zelo pomembna je takšna aktivnost za moje podjetje,« dodaja ga. Dev, lanska finalistka projekta in ena izmed letošnjih ambasadork projekta, ki lahko iz prve roke potrdi, da NLB na trgu ni le zato, da skupaj s strankami poišče najustreznejše rešitve, temveč da z njimi deli svoje znanje in izkušnje. »Čutimo, da je NLB mar za to, da bomo uspešni – dobro se poznamo, saj smo njihova dolgoletna stranka. So strokovni in nam stojijo ob strani, kar kaže tudi projekt #OkvirPomoči,« komentira Lucian Perger, direktor podjetja Perger 1757, prav tako lanski finalist in letošnji ambasador projekta #OkvirPomoči.


Nazaj