Andrej Ropret uspešno vodi največje slovensko nakupovalno središče. V korona času se srečujejo s številnimi omejitvami, ukrepi, a kljub temu spretno premagujejo ovire in delajo s polno paro. Tudi v času epidemije v Cityparku nenehno vlagajo in se razvijajo, s tem pa seveda nenehno rastejo. Citypark postaja iz leta v leto vedno bolj zeleno nakupovalno središče. »Naša vizija je, da delujemo čim bolj naravi prijazno in hkrati omogočamo prijetno doživetje tudi obiskovalcem, ki jim veliko pomeni skrb za okolje,« izpostavlja naš sogovornik.

V nakupovalnem središču dajete velik poudarek na to, da so tako obiskovalci kot tudi zaposleni zelo okoljsko ozaveščeni. Nedavno ste tudi odprli novo kolesarnico. Koliko kolesarskih parkirnih mest je sedaj v Cityparku skupno na voljo obiskovalcem?
Drži, odprli smo novo kolesarnico z 18 novimi dvojnimi stojali za kolesa, kjer lahko parkira skupno 36 koles. Nova kolesarska parkirna mesta se nahajajo v kletnih prostorih pri Primarku, vsa so pod streho, so dobro osvetljena in pod videonadzorom. Prav tako smo poskrbeli za dobro vidne označbe parkirnih mest in same poti do kolesarnice. Naši obiskovalci lahko tako sedaj kolo okrog nakupovalnega središča parkirajo skupno na kar 106 parkirnih mestih.

Dokaz, da se zavedate učinkovite rabe energije, je tudi nedavna postavitev novih, sodobnih polnilnih postaj za električne avtomobile.
Tako je, v januarju smo v 1. nadstropju Cityparkove parkirne hiše odprli nove e-polnilnice. Skupno lahko tako naši obiskovalci svoje jeklene konjičke polnijo na kar desetih e-polnilnicah. Iz leta v leto postajamo vse bolj zeleno nakupovalno središče, s tem pa dajemo svoj velik doprinos k varstvu okolja in narave.

Obiskovalcem je sicer že kar nekaj časa na voljo sistem izposoje koles BicikeLJ. Prav tako je v pritličju Cityparkove parkirne hiše pet parkirnih mest, ki so namenjena uporabnikom storitve Avant2go. Obiskovalci si tako lahko izposodijo in/ali vrnejo avtomobil. Storitev poteka preko mobilne aplikacije.
Ko potegnemo črto ob vsem, kar ste omenili, je dejstvo, da dajemo v Cityparku našim obiskovalcem možnost, da nas obiščejo s kolesom, z električnim avtomobilom ali pa z javnim prevozom oz. mestnim avtobusom. S trajnostno mobilnostjo pomembno vplivamo tudi na zniževanje ogljičnega odtisa oz. zmanjševanje količine izpustov ogljikovega dioksida. Z zeleno oz. trajnostno mobilnostjo bomo v Cityparku nenehno nadaljevali tudi v prihodnje.

Čeprav v času epidemije ni mogoče organizirati dogodkov, ste našli rešitev in pripravljali posebna doživetja. Tako ste dokazali, da največje nakupovalno središče ni samo prostor nakupovanja, ampak tudi dogodivščin, »življenja« in zanimivih izkušenj.
Res je, nove oblike druženja niso več toliko fizične, ampak je poudarek bolj na vizualnem dogajanju. Nekako smo doživetja v največji meri povezali s prazniki. V božično-novoletnem času so nakupovalno središče navdajali veselje, optimizem in radost, obogateni s prazničnimi lučkami. Bile so prava paša za oči, skupno jih je svetilo kar več kot 150.000. Na dan žena je zaživela tudi bogata cvetlična okrasitev. Obiskovalci so si lahko ogledali veličastne japonske češnje. Slednje slovijo po neverjetni lepoti, zato imajo v japonski kulturi tudi svoj praznik. Nedavno smo med velikonočnimi prazniki Citypark obarvali v barve velike noči z velikonočno dekoracijo. Obenem smo tudi pripravili spletno velikonočno nagradno igro.

Ves čas epidemije in še vedno na prvo mesto postavljate varnost obiskovalcev in zaposlenih. Na kakšen način izvajate vse ukrepe in standarde?
V nakupovalnem središču se res držimo in upoštevamo nadpovprečne varnostne in higienske standarde. Za dosledno spoštovanje ukrepov skrbi varnostna služba, ki stalno spremlja število obiskovalcev v središču ter ljudi opominja na nošenje mask in varnostno razdaljo. Vse stične točke, kot so armature, ročaji tekočih stopnic, tipkovnice na bankomatih in tipke na dvigalih, so pogosteje očiščene in razkužene. Vsem obiskovalcem je tudi na voljo dovolj razpršilnikov z razkužilom. Poleg celotnega centra so tudi prostori uprave deležni temeljitih higienskih ukrepov. Nedavno smo tudi prejeli certifikata TÜV AUSTRIA za odlične higienske in varnostne standarde. Na ta način veliko prispevamo k temu, da se ljudje pri nas počutijo kot doma. Naši obiskovalci to potrjujejo vsak dan. Tako ostajamo eno najbolj priljubljenih mest za srečanja v Ljubljani.

Intervju je pripravil Sašo Avramovič


Nazaj