Ljubljana, 14. april 2021 - Tamara Zidanšek je na lestvici WTA napredovala na 80. mesto. Napredek je posledica odličnega nastopa na turnirju serije WTA v Bogoti, kjer je 22-letna igralka prišla vse do finala. Zdaj je že doma in se bo po kratkem odmoru začela pripravljati za turnirje na evropskem rdečem pesku. 

Tamara, za vami je dolga pot iz Kolumbije, kjer ste drugič v karieri nastopili v finalu turnirja serije WTA. Prvič se je to zgodilo maja leta 2019 v Nemčiji. O čem ste razmišljali na letalu?
Poizkušala sem ostati pozitivna. Razmišljala sem o tem, da je bil za mano super teden. Veliko stvari se je zgodilo. Razmišljala sem o tem, da sem dala vse od sebe, da sem se potrudila, kolikor sem se lahko. Nimam si kaj očitati. Bom rekla, da sem predvsem bolj zadovoljna s tem, kar se je zgodilo, kot pa da sem razmišljala o razočaranju in o tem, da mi je bilo težko.

Kolumbija je daleč, potovanja so v zadnjem letu povsem drugačna. Kakšno je stanje v državi, kako je bilo na turnirju?
Čas je relativen, svet je majhen. Vkrcaš se na letalo in zelo hitro si na drugem koncu sveta. Ali je to Bogota ali Avstralija. Vse je daleč, vse je blizu. Še vedno smo v mehurčkih, obvezne so tudi maske. Kamorkoli greš se poizkušaš navaditi na razmere, na čas. Poizkušaš najboljše iztržiti iz tega, kar ti je na voljo.

Kateri dvoboj vam je najbolj ostal v spominu, morda četrtfinalni proti nekdanji finalistki Rolanda Garrosa, Sari Errani. Zmagali ste s 6:3 in 6:4.
To je bila moja najboljša tekma na turnirju. Dobro sem se počutila. Dobro sem reagirala po zaostanku v drugem nizu. Tam sem si pokazala, da se vračam v dobro formo.

Kaj morate še popraviti pred nadaljevanjem sezone?
Zdaj sem prišla do dobrega rezultata. Želja je prisotna, zagon je. Začela se je sezona na pesku, kar mi odgovarja. Gremo naprej, zdaj smo šele dobro začeli.

Prejšnji teden ste sporočili, da se razhajate z dolgoletnim trenerjem Zoranom Krajncem. Kakšni so razlogi za konec skupne poti?
Z Zoranom se poznava že dolgo. Skupaj sva delala skoraj 10 let. Tu ni potrebno delati nobene drame. Življenje je takšno, da prihaja do sprememb, ko rabiš nekaj novega za nov zagon. Midva z Zoranom sva ok, nič se ni zgodilo. Neka sprememba se je morala zgoditi. Ponudil mi je veliko znanja, veliko sem se naučila od njega. Najine poti so se zdaj razšle. Upam, da bom dobro funkcionirala in tudi njemu želim samo dobro. Ni pa tu neke drame. Ostali člani ekipe ostajajo, pospešeno pa iščemo novega trenerja.

Kakšni so načrti za nadaljevanje sezone?
Zdaj sem prišla domov. Malce se bom spočila, trenirala in odšla na naslednje turnirje. Mislim, da bo zdaj na vrsti šest turnirjev, vključno z Rolandom Garrosom. Vse bo hitro minilo, saj gre čas res zelo hitro.

Letos so na sporedu tudi olimpijske igre v Tokiu. Razmišljate kaj o nastopu na Japonskem?
Moja želja je nastop na olimpijskih igrah. Če priznam, pa ne vem, kakšne so norme. Sem pa prijavljena. Počakajmo, da bo prišel čas za to. Zanima me tudi igranje dvojic, mislim, da ima Andreja Klepač edina normo.

Intervju je pripravila Tea Starc


Nazaj