Poletni dopust predstavlja tisti čas letu, na katerega čakamo prav vsi. A letos moramo pred dopustom poskrbeti tudi za manj prijetne zadeve. Urediti si moramo digitalno potrdilo za dostop do potrdil o cepljenju, prebolelosti ali testiranju. Za pridobitev tega pa moramo čakati v dolgih vrstah na upravni enoti. A ni treba, da je tako. V nadaljevanju vam predstavimo možnost, ki vam omogoči, da si kvalificirano digitalno potrdilo uredite kar od doma. Brez obiska upravne enote.

Pred dopustom imamo vsi ogromno dela. Zaključiti moramo z vsemi delovnimi obveznostmi, v trgovino se odpravljamo še po zadnjih opravkih, urediti si moramo še turistično zavarovanje in menjati valute. Če povzamemo: opravkov je več kot preveč, letos pa se moramo ukvarjati še s pridobivanjem kvalificiranega digitalnega potrdila za dostop do potrdil o cepljenju, prebolelosti ali testiranju. Povsod že slišimo govorice o gneči na upravnih enotah in prav nihče noče lepih sončnih dni zapraviti za čakanje v vrstah. In v resnici vam tega tudi ni treba početi. Digitalno potrdilo si lahko namreč uredite kar prek aplikacije – ne da bi zapustili udobje domačega kavča.

Brez drame, digitalno potrdilo si uredi v aplikaciji mBills
Če še ne poznate mobilne denarnice mBills, je najbolje, da vam jo na kratko predstavimo. Gre za slovensko mobilno denarnico, s katero lahko plačujete položnice, denar nakazujete prijateljem, plačujete v fizičnih in spletnih trgovinah ter še mnogo več. Po novem pa si lahko v mBills uredite tudi digitalno potrdilo, s katerim lahko dostopate do portala zVem. mBills je v ponudbo dodal podjetje Halcom, ki ponuja kvalificirano digitalno potrdilo za fizične osebe, za uporabo na osebnem računalniku.

Kako torej do digitalnega potrdila?
Najprej morate seveda imeti mBills. Če aplikacijo že imate, je to odlično, brezplačno pa si jo lahko na iOS napravo prenesete s klikom na to povezavo, tu pa kliknite, če imate Android napravo. Ste uporabnik Huawei naprave? Potem si lahko aplikacijo namestite tukaj.

Ko uredite prenos, je čas za akcijo in urejanje potrdila. Za to potrebujete le naslednje tri korake:
1. V aplikaciji mBills odprite zavihek Marketplace in izberite ponudnika Halcom.
2. Izberite Kvalificirano digitalno potrdilo za lažja potovanja in sledite postopku do konca nakupa.
3. Na mail v zelo kratkem času prejmete nadaljnja navodila za prevzem digitalnega potrdila

Cena digitalnega potrdila je le 10,16 €, po oddanem naročilu pa potrdilo prevzamete na svoj osebni računalnik. Digitalno potrdilo si lahko tako uredite 100-odstotno digitalno, počitnice pa bodo še en korak bližje! Več informacij o pridobivanju digitalnega kvalificiranega potrdila podjetja Halcom dobite tukaj. Veselo počitnikovanje vam želimo!

Foto: Adobe Stock


Nazaj