Platforma za dostavo hrane Ehrana je po vseh mestih v Sloveniji prenehala z dostavljanjem hrane, svoj posel pa je prenesla na Glovo, enega izmed vodilnih svetovnih akterjev na področju dostave. Glovo je maja letošnjega leta dosegel dogovor  o združitvi s podjetjem Ehrana in začel tesno sodelovanje pri oblikovanju prehodne strategije za uporabnike, partnerje in kurirje.

Ehrana je prenehala s svojim delovanjem v vseh mestih, kjer je delovala do sedaj, vsa vsebina aplikacije in spletne strani pa je že bila prenesena na Glovo. Uporabniki, ki bodo vstopili v aplikacijo Ehrana bodo s personalizirano povezavo preusmerjeni na Glovo, kjer se bodo z nekaj enostavnimi koraki prijavili v aplikacijo. Hkrati bodo uporabniki spletne strani Ehrana preusmerjeni na spletno stran Glovo.

Uporabniki Ehrane v Sloveniji lahko še naprej uživajo v svoji najljubši hrani, pijači in prigrizkih, saj so vse restavracije iz aplikacije Ehrana prenesli v aplikacijo Glovo. Na platformi je skupno več kot 400 restavracij, med priljubljenimi znamkami v aplikaciji pa so omenjeni McDonald's, Subway, HoodBurger, Dobra Vila, La Cantina, Restavracija Origano, Joe Penas, Top Chef, Fari's, Bombay fresh, Rex Bistro, TLOFT, Beli labod 2, Boul, Hiša Pod Gradom, Roza Slon in številni drugi.    

Poleg dostave hrane se je Glovo povezal s supermarketom Tuš in številnimi lokalnimi trgovinami in znamkami ter omogočil dostavo živil in domačih izdelkov, kot so kruh, sadje, darila, cvetje, osvežilne pijače, izdelki za nego in lepoto, otroški izdelki, knjige.

Victor Răcariu, regionalni generalni direktor Glovo za Jugovzhodno Evropo: "Z veseljem sporočamo, da je bila migracija Ehrane na Glovo uspešno zaključena. Veseli nas, da smo del slovenskega trga dostave na zahtevo in da lahko tukaj predstavimo svoje znanje in izkušnje, globalne izkušnje, zelo učinkovito partnersko mrežo, ki jo bomo še naprej razvijali ter raznolikost izdelkov in storitev, ki jih ponujamo."

Borut Markelj, generalni direktor Glovo Slovenija in soustanovitelj prejšnje Ehrane: “Prepričani smo, da lahko z združitvijo vsebinskega in operativnega znanja podjetij Glovo in Ehrana v eni sami platformi, zagotovimo veliko boljšo splošno uporabniško izkušnjo in zadovoljstvo strank. V prihajajočem obdobju bodo lahko uporabniki na Glovu uživali ne le v svoji najljubši hrani, temveč bodo deležni tudi številnih ponudb in promocij.”

*Mesta, v katerih Glovo deluje od danes naprej v Sloveniji, so: Bled, Celje, Domžale, Dravograd, Grosuplje, Hrastnik, Ilirska Bistrica, Izola, Jesenice, Kamnik, Koper, Kranj, Krško, Litija, Ljubljana, Logatec, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo Mesto, Portorož, Postojna, Ptuj, Radovljica, Ravne Na Koroškem, Sežana, Slovenska Bistrica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Trbovlje, Trebnje, Velenje, Vrhnika, Žalec.


Nazaj