Ni le še ena cenovno dostopna pametna zapestnice, saj Huawei Band 6 v sebi skriva skoraj vse, kar imajo sicer mnogo dražje pametne ure. Funkcije skrbi za zdravje, med katerim izstopa stalno spremljanje nasičenosti kisika v krvi SpO2. Srečni utrip, stres, kakovost spanja in raven kisika SpO2 so štirje kazalniki, ki jih mora znati meriti vsaka pametna zapestnica, če želi, da bi jo uporabili. Ker je Huawei njihovo merjenje izpopolnil za druge svoje nosljive naprave in ker so tipala v njih podobna, je nekako normalno, da je vsega tega sposobna tudi zapestnica Band 6.

Kompaktno, plastično in dovolj lepo
Zapestnico odlikuje veliki 1,47-palčni (3,7-centimetrski) zaslon AMOLED. Izbrana zaslonska tehnologija je dobrodošlo presenečenje, kajti poleg sposobnosti prikaza živih barv je zaslon dovolj svetel za dobro čitljivost tudi na prostem. Dejstvi, da ponudba digitalnih številčnic (obraza ure) ni ravno pestra in težnja ponekod, takšna primera sta grafikona srčnega utripa in ravni stresa, prikazati čim več podatkov hkrati, pa pretirano ne motita. Zapestnica namreč podatke sinhronizira z aplikacijo Zdravje (Health), da jih lahko pregledujete na zaslonu pametnega telefona.

Čeprav plastično s plastjo kovinskega videza, je ohišje kompaktno, majhno in predvsem lahko, kar je v povezavi z mehkim silikonskim paščkom zagotovilo udobnega nošenja. Ker se med naporno vadbo zapestnica rada umaže, ni odveč niti to, da jo je zaradi gladke površine izredno preprosto čistiti. Kot se za sodobno nosljivo napravo spodobi, je vodotesna do globine 50 metrov, zato je poleg ostalih primerna za ljubitelje športov na vodi.

Telefon nujen dodatek?
Od tipal ji pravzaprav manjka le sprejemnik satelitske navigacije, kar praktično pomeni, da podatke pridobi od povezanega telefona, ki ga morate zato imeti med vadbo pri sebi. Drugače razdelajo manj natančno oceni na podlagi preštetih korakov. Po prehojenih tisoč korakih, jih je zapestnica naštela 1039 in niti enega med pol urnim ležanjem na kavču z daljincem v roki in enako dolgemu besnemu udarjanju po tipkovnici računalnika. Zapestnica je torej nastavljena, da prikaže nekoliko več korakov, vendar je razlika zanemarljivo majhna. Dovolj natančno je tudi spremljanje srčnega utripa in ravni kisika v krvi, medtem ko sta meritev stresa in analiza kakovosti spanje na ravni sposobnosti nosljivih naprav.

Najpomembnejša značilnost zapestnica je njena sposobnost vsestranskega spremljanja telesne dejavnosti in zdravja. S tremi obroči grafično prikaže doseganje dnevno zastavljenih ciljev porabe kalorij, čas, ki ga preživimo med stanjem in ur vadb. Glede slednjih imamo pestro izbiro, saj ura podpira več kot 90 različnih športno rekreativnih dejavnosti, med katerimi boste našli tudi plese, igranje pikada in še kakšen manj znan šport.

Dolgi časi med polnjenji!
Ker večina sodobnih nosljivih naprav dovolj natančno beleži podatke, je vse bolj pomembna življenjska doba baterije. Redko kdo namreč z veseljem tovrstne naprave polni vsak dan ali na nekaj dni. Čeprav je zaradi majhnosti zapestnice kapaciteta baterije vsega 180 mAh, po zaslugi lahkega operacijskega sistema in energijsko varčnih strojnih komponent, uradno zdrži do dva tedna. Kot vedo je poraba odvisna od načina uporabe in ako boste veliko aktivno beležili dejavnosti, potem bo zdržala manj časa, toda pri srednje zahtevni uporabi bo zlahka dosegla 10 dni, predno jo boste morali priključiti na napajalnik.

S trenutno ceno 60 evrov zapestnica Huawei Band 6 sicer ne sodi med najcenejše, toda zagotovo med ene najbolj zmogljivih na našem trgu. Zato je lahko popolna izbira za uporabnike, ki iščejo napravo za beleženje dejavnosti in zdravja s solidno natančnostjo in dokaj dobrimi zmogljivostmi, toda zanjo niso pripravljeni odšteti preveč. Poleg Banda 6 je sicer Huawei nedavno v svoj nabor dodal še pametni uri Watch 3 in Watch 3 Pro. Obe se lahko pohvalita s še bolj naprednim spremljanjem zdravja, več kot 100 načini športnih vadb in izjemno dolgo avtonomijo bateria. Kdor bi torej od pametne ure želel še več, naj pogleda v smeri ur Watch 3, kdor želi le pametno zapestnico za športno udejstvovanje, pa mu bo Band 6 služila več kot odlično.


Nazaj