Ljubljana, 20. julij 2021 – Avstralski umetnik Dean West, ki je študiral na Queensland College of Art, je najbolj znan po svojih skladnih in daleč naokoli poznanih fotografijah, ki vsakodnevne pojave zvesto prikazujejo izven področja naravne stvarnosti. V nedavnem intervjuju je pohvalil Samsung The Frame televizorje, na katerih so zdaj na voljo njegova dela.

Znani avstralski umetnik Dean West potuje po kontinentih, kjer fotografira prizore kot je osvežujoč prvi skok v luksuzni bazen in občutek sonca na tropski plaži. West s svojo umetnostjo gledalcu nudi pobeg od resničnosti in se vedno vrača k toplim in svetlim krajinam oziroma, kot jih opisuje sam, »krajem, kjer bi raje bili«.

Kot eno glavnih značilnosti je izpostavil kakovost slike The Frame QLED 4K televizorja, saj predstavlja popoln medij za njegova dela, ki bodo prikazana tisočim širom sveta. Quantum Dot tehnologija omogoča prikaz več kot milijarde barv v stoodstotnem volumnu barv, kar Westovemu umetniškemu namenu omogoča, da zasije na svetlem zaslonu z živopisno in natančno reprodukcijo barv.

Tehnologija ima ključno vlogo pri širjenju dostopnosti umetnosti. Nudi številne platforme, na katerih širok spekter uporabnikov na različnih napravah lahko prikaže svoje stvaritve in do njih dostopa. Samsung The Frame televizor je ena takih naprav. »Videli smo že, kako čudovito se združujeta svetova umetnosti in tehnike. Umetniki so od nekdaj uporabljali najboljša orodja, ki so jim bila na voljo, in to bodo počeli tudi v prihodnje, v koraku z napredkom tehnologije,« opaža West.

Trgovina z umetninami na Samsung The Frame televizorjih omogoča dostop do obširne knjižnice umetniških del za vsak okus in razpoloženje. Ta neprestano rastoča zbirka vključuje dela iz različnih časovnih obdobij. Trenutno jo dopolnjuje 47 svetovnih partnerjev in 626 umetnikov.

Petnajst Deanovih del je zdaj na voljo tudi na televizorjih The Frame.


Prenesi

Nazaj