Kljub temu je Panasonic DMC-FZ1 majhen in kompakten digitalni fotoaparat in na potovanjih ne bo predstavljal prevelike dodatne teže. Skupaj z baterijo tehta le 354g, njegova velikost je 125 x 70 x 83 mm. Za primerjavo naj povemo, da podoben klasični objektiv meri v dolžino skoraj pol metra, težak je nekaj kilogramov, njegova cena pa se giblje od 8.000 evrov navzgor.

CCD tipalo ima 2M aktivnih pik, kar omogoča najvišjo ločljivost 1600x1200 pik. Občutljivost lahko nastavimo v območju od ISO 100 do ISO 400. Na so razvili digitalni signalni procesor, ki pospeši delovanje in omogoča boljšo kvaliteto slike, opazno predvsem kot ostrejši robovi objektov. Za shranjevanje fotografij uporablja SD ali MMC pomnilniške kartice, ki so trenutno dobavljive v velikosti do 512 MB, v tem letu pa bodo na trg prišle tudi kartice do 1 GB. Panasonic DMC-FZ1 se lahko pohvali še z zelo kratkim časom aktiviranja fotoaparata in krajšim zamikom med pritiskom na sprožilec in zajemom slike kot podobni fotoaparati drugih proizvajalcev. Omogoča tudi zajem do 7 fotografij naenkrat s hitrostjo štirih posnetkov na sekundo.

Panasonic je poskrbel tudi za enostavno uporabo fotoaparata. Uporabniki izberejo le pravi način fotografiranja in že dobijo želene rezultate. Na voljo so načini makro, športni, nočni, nočni portret, portretno premikanje in enostavni način. S fotoaparatom lahko posnamete tudi kratke video posnetke.


Nazaj