Amsterdam, 13. april 2021 - vrhunsko evropsko oblikovanje avdio in video izdelkov je del osnovne poslovne filozofije družbe TP Vision. Podjetje je s prejetimi štirimi nagradami Red Dot znova dobilo najvišje strokovno priznanje za vrhunsko oblikovanje svojih izdelkov.

Vse štiri nagrajene izdelke je oblikovala dizajnerska ekipa, ki je v podjetju TP Vision iz Amsterdama odgovorna za evropsko oblikovanje. Letošnji prejemniki nagrad Red Dot blagovne znamke Philips so:
- Premium pametni televizor Philips OLED806 – z edinstvenim minimalističnim dizajnom in vgrajenimi »naravnimi« materiali zagotavlja vrhunsko zmogljivost.
- Televizor LED Philips 8506 iz serije Performance – s svojim izgledom izraža zmogljivost, lahkotnost in kakovost, obenem pa poenostavlja izbiro uporabnikov.
- Popolnoma brezžične slušalke Philips Fidelio T1 – s svojo oblikovno zasnovo v kategoriji popolnoma brezžičnih slušalk predstavljajo vrhunsko zmogljivost in materiale.
- Popolnoma brezžične slušalke Philips T8506 ANC – s prilagojenim evropskim oblikovanjem postavljajo nove smernice v standardih, hkrati pa poudarijo svoj namen in zmogljivost.

Drugi izdelki znamke Philips, ki so prejeli nagrado za oblikovanje Red Dot, pa so visokozmogljivi monitorji: 16B1U3300, 24B1D5300 in 34E1N7900.

Prestižno nagrado Red Dot že več kot 60 let podeljujejo najboljše oblikovanim izdelkom, ki predstavljajo vrhunsko funkcionalnost, kakovost, ergonomijo in inovativnost, pred kratkim pa sta ključna kriterija postala tudi trajnost in ekološka združljivost. Prav zaradi njih Red Dot danes velja za eno najbolj prestižnih mednarodnih nagrad za izjemne dosežke v oblikovanju. V letošnjem letu se je za nagrado potegovalo več kot 5.500 izdelkov - od manj, do najbolj prepoznavnih blagovnih znamk z vsega sveta. Neodvisna žirija, ki jo sestavlja 50 mednarodnih strokovnjakov, v sklopu večdnevnega ocenjevanja in na podlagi devetih kriterijev podrobno pregleda ter oceni izdelke.

Rod White, vodja oblikovanja pri podjetju TP Vision, je o prejetih nagradah povedal: »Še enkrat sem zelo počaščen, da sta naša evropska oblikovalska ekipa in edinstven pristop k ustvarjanju prejela največje priznanje strokovnjakov s področja oblikovanja. Pomembni sta predvsem dolgoročna uporabnost in atraktivnost izdelkov. Prizadevamo si, da ostajata nespremenjeni skozi celotno življenjsko dobo izdelka. Štejemo si v čast, da je bila naša vizija nagrajena z nagrado Red Dot.«

TELEVIZOR OLED 806
Vodilni televizor OLED je v letu 2021 navdušil z odlično zmogljivostjo in ustvaril vrhunsko uporabniško izkušnjo. Odlična kakovost slike je nadgrajena s Philipsovo štiristransko tehnologijo Ambilight, ki zagotavlja vrhunsko izkušnjo gledanja. Televizor ima možnost tako stenske, kot namizne postavitve, spodnjo stran funkcije Ambilight lahko po želji tudi izklopite. Da bi kar najbolje zadovoljili oblikovnemu ujemanju z notranjim interirjem in najrazličnejšim zahtevam uporabnikov, so aluminijaste nogice OLED-a 806 na voljo tako v svetlejšem, kot tudi temnejšem odtenku. Odločitev, kako jih obrniti in katero različico izbrati za svoj dom, prepuščamo vam. Logotip znamke Philips je subtilno dodan na eno od nogic televizorja. Daljinski upravljalnik je brezhibno oblikovan, v srebrni barvi ter ovit v črno usnje škotskega proizvajalca Muirhead. Med upravljanjem televizorja vas bo navdušil v vseh pogledih.

TELEVIZOR LED 8506
Prodajno najbolj priljubljena serija Performance je letošnje leto v doseganju oblikovalskih standardov naredila korak dlje. Podjetje TP Vision je predstavilo zasnovo brez okvirja, ki omogoča, da Ambilightov svetlobni sij sliko na treh straneh televizorja dobesedno objame in jo navidezno razširi izven dimenzij zaslona. Logotip blagovne znamke Philips je nesimetrično postavljen na spodnjem delu okvirja iz brušene kovine. Presenetila vas bo tudi nova, odprta zasnova aluminijastega stojala, z manjšim nagibom, zaradi česar se zdi, da je televizor izjemno lahek. 

Popolnoma brezžične slušalke Fidelio T1
Nove, popolnoma brezžične slušalke Philips Fidelio predstavljajo vrhunsko kombinacijo zmogljivosti in uporabniške izkušnje. Kakovost boste občutili že ob prvem odpiranju polnilnega etuija, ki ga krasi logotip Philips. Etui je ovit v usnje škotskega proizvajalca Muirhead. Preprosta geometrična oblika etuija se elegantno zlije z intuitivnim izgledom popolnoma brezžičnih slušalk. Na okroglini za držanje se nahaja logotip Philips, preostala površina iz brušene kovine pa ustvari občutek prefinjenosti.

Popolnoma brezžične slušalke T8506
Slušalke T8506 so zasnovane v skladu z evropskimi oblikovalskimi načeli podjetja TP Vision. Koncentrični krogi so oblikovani simetrično, slušalke pa so uravnotežene tako, da odlično služijo svojemu namenu. Zunanje okroglo ogrodje omogoča intuitivno uporabniško izkušnjo, za las spremenjen odtenek osnovne površine pa poskrbi, da subtilen in nesimetričen logotip Philips ne ostane neopažen. V enakih odtenkih je na voljo tudi polnilni etui, ki je na notranji strani obogaten s kontrastnim, brušenim izgledom.

Več informacij


Nazaj