Sony danes predstavlja sistem domačega kina HT-A9 – nov mejnik prostorskega zvoka, s katerim lahko vi, vaša družina in prijatelji uživate v 360-stopinjski vseobsegajoči izkušnji zvoka, kot je še ni bilo.

Sonyjeva edinstvena tehnologija 360 Spatial Sound Mapping
Občutite zvok iz vseh smeri s Sonyjevo revolucionarno tehnologijo 360 Spatial Sound, vgrajeno v sistem domačega kina HT-A9. Funkcija za optimizacijo zvočnega polja izmeri relativno višino in položaj vsakega zvočnika ter sintetizira zvočne valove, tako da iz samo 4 zvočnikov ustvari do 12 navideznih zvočnikov. Rezultat je izjemen 360-stopinjski zvok.

Doživite Sonyjev najširši prostorski zvok z novim sistemom domačega kina HT-A9. Z vseh strani obkroženi z navideznimi zvočniki z optimiziranim zvočnim poljem boste vsako rjovenje živali in piš vetra slišali neverjetno intenzivno, kot bi se nahajali neposredno v prizoru. Zahvaljujoč navideznim zvočnikom je prostorsko zvočno polje širše in še bolj obkrožujoče. S podporo za formata Dolby Atmos® in DTS:X® lahko v udobju svojega doma doživite tudi izkušnjo kinematografskega prostorskega zvoka.

Vsestranska postavitev za vse vrste dnevnih sob
Zaradi novega zvočnega sistema vam ne bo treba prestavljati pohištva ali skrbeti za natančno postavitev zvočnikov. Domači kino HT-A9 ima namreč v vsakem zvočniku vgrajen dvojni mikrofon, ki izmeri relativno višino in položaj zvočnika za optimizacijo zvočnega polja. S tem lahko ustvari 12 navideznih zvočnikov na idealnih mestih, ki popolnoma zapolnijo vaš prostor z vseobsežnim 360-stopinjskim prostorskim zvokom. Optimizacijo zvočnega polja vklopite tako, da prek menija na zaslonu televizorja izvedete postopek enostavne nastavitve. To lahko storite takoj po priklopu novega sistema ali kadar koli kasneje. Štirje zvočniki se brezžično povežejo s krmilno enoto, zato vam po dnevni sobi ne bo treba vleči kablov[1].

Inovativna zasnova zvočnikov
Sistem je zasnovan z vodilnimi vrhunskimi rešitvami, ki prinašajo najvišjo kakovost zvoka, potrebno za 360-stopinjski zvok s tehnologijo 360 Spatial Sound Mapping. Zvočniki so opremljeni z zvočnimi enotami X-Balanced edinstvene pravokotne oblike, ki zagotavlja kar največjo površino membrane za bogate base, ustrezen zvočni tlak in jasne vokale. Zvočniki se ponašajo tudi z novim široko usmerjenim globokotoncem. Ta ima zmanjšan 'učinek votline', kar je doseženo z manjšo globino konkavnega dela zvočne enote. Za jasen in naraven zvok visokih frekvenc medtem skrbi 19 mm visokotonec z mehko kupolo. A to še ni vse. Navzgor usmerjeni zvočniki ustvarjajo zvok, ki se nato odbije od stropa. S tem nastane resnično vseobsežen zvok, ki prihaja tudi od zgoraj. Zaobljeni robovi zvočnikov ob tem poskrbijo za zmanjšanje uklona zvočnih valov.

Izjemno globoki basi z dodatnim globokotoncem in dodatnim zadnjim brezžičnim zvočnikom
Če v sistem povežete dodaten globokotonski zvočnik, lahko dosežete še udarnejšo in močnejšo reprodukcijo nizkih frekvenc – takšno, kot je še ni bilo. Na voljo sta dva modela, zasnovana, da poskrbita za še globlje base, večjo jasnost vokalov ter še bogatejšo reprodukcijo vsega, kar poslušate. Model SA-SW5 se ponaša s 300 vati globokih, bogatih basov, ki prihajajo iz 180 mm zvočnika s pasivnim elementom za oddajanje zvoka. Model SA-SW3 pa je kompakten bas-refleksni globokotonec z 200 vati moči in 160 mm zvočnikom. Za še bolj filmsko vznemirjenje z zvokom neposredno za vami dodajte brezžične zadnje zvočnike SA-RS3S skupne zmogljivosti 100 W širšega prostorskega zvoka in možnostjo namestitve na steno.

Potopite se v edinstveno kakovost glasbe
Visoko kakovostne zvočne enote pomenijo, da se lahko potopite v edinstveno kakovost glasbe. Z zvokom visoke ločljivosti (High-Resolution Audio) lahko uživate v glasbi točno tako, kot so si zamislili ustvarjalci. Hkrati odkrijte tudi nov način poslušanja zvoka 360 Reality Audio[2] za resnično popolno glasbeno izkušnjo, ki je tako realistična, kot bi bili neposredno na koncertu ali v snemalnem studiu. V zvoku 360 Reality Audio lahko uživate s pretočno glasbo iz storitev Amazon Music HD, Deezer, nugs.net in TIDAL[3] [4]. Zvočniki se ponašajo tudi s funkcijo DSEE ExtremeTM, ki uporablja umetno inteligenco Edge-AI za povečanje ločljivosti stisnjenih digitalnih datotek v realnem času. Funkcija povrne polni razpon zvoka, ki se je izgubil s stiskanjem, ter tako ustvari bogatejšo, popolnejšo izkušnjo poslušanja.

Bolj tekoče in jasnejše gibanje za odzivno igranje iger ter popoln užitek v filmih
Filmi in igre z novim prostorskim zvočnim sistemom postanejo neverjetno realistični. Ob predvajanju prek sistema domačega kina HT-A9 se v celoti ohrani originalna kakovost slike, da lahko popolnoma uživate filmih. Tudi igranje iger je z zvočnim sistemom HT-A9 mnogo bolj vznemirljivo in realistično. V svoji najljubši zabavi lahko uživate v ločljivosti 8K HDR in 4K 120, poleg tega pa je sistem HT-A9 združljiv tudi s formatom Dolby Vision.

Najboljši zvok s televizorji Sony
Če sistem HT-A9 s priloženim kablom povežete z združljivim televizorjem BRAVIA[5] z možnostjo sinhronizacije slike in zvoka Acoustic Center Sync, boste doživeli neverjetno izkušnjo najboljše slike in najboljšega zvoka. Sinhronizacija Acoustic Center Sync namreč prinaša še popolnejšo prostorsko doživetje, saj poskrbi za natančno uskladitev izvora zvoka z dogajanjem na zaslonu. Govor, ki ga boste slišali, bo torej prihajal z natančno tistega mesta, kjer se v prizoru nahaja oseba. Ob povezavi z novo serijo televizorjev BRAVIA™ se vse sestavi v popolno celoto. Integrirani uporabniški vmesnik poskrbi, da se nastavitve sistema domačega kina samodejno pojavijo v meniju hitrih nastavitev BRAVIA[6].

Uživajte v glasbi z vso družino
Enostavno dostopajte do priljubljenih glasbenih storitev, kot je Spotify, ter pretočno predvajate vse svoje priljubljene albume in sezname skladb prek tehnologij Chromecast in Apple Airplay 2. Zelo široko območje poslušanja ob tem poskrbi, da najboljši zvok ni omejen samo na eno mesto za sedenje. Zdaj lahko uživanje v kakovostnem zvoku najljubših skladb postane izkušnja za vso družino. Z zvočniki lahko enostavno povežete naprave, združljive s tehnologijo Bluetooth®. Ali pa jih prek vgrajene povezave Wi-Fi povežete v internet za takojšen dostop do glasbenih storitev ter glasbo predvajate pretočno iz naprav v vašem omrežju.

Enostavno upravljanje
Za brezskrbno izkušnjo poslušanja je sistem HT-A9 združljiv z napravami, ki podpirajo storitev Google Assistant[7] ter imajo vgrajeno tehnologijo Chromecast built-in. Prav tako je združljiv tudi z napravami, ki podpirajo storitev Amazon Alexa[8]. Z aplikacijo Google Home samo dodajte HT-A9 v svojo skupino zvočnikov in že boste lahko predvajali glasbo, spreminjali glasnost ter upravljali mnoge funkcije kar s svojim glasom.  

Popolna elegantna oblika
Zvočni sistem HT-A9 se ponaša s Sonyjevimi najnovejšimi smernicami oblikovanja Omnidirectional Block. Valjasta zasnova ustvarja monolitno obliko naprave, ki poskrbi za 360-stopinjski prostorski zvok. Zaradi ravne hrbtne ploskve je mogoča postavitev tik ob steno. Svetla biserno siva barva se ob tem popolnoma zlije s stenami, policami in drugo notranjo opremo prostora.

Preprosta nastavitev
Nastavitev sistema HT-A9 je nadvse preprosta. Sistem prostorskega zvoka je že takoj, ko ga vzamete iz škatle, skoraj pripravljen na uporabo – samo priklopite ga na elektriko, povežite s televizorjem s kablom HDMI ter ga vklopite[9].

Cene in razpoložljivost
- Sistem domačega kina HT-A9 bo na voljo po predvideni maloprodajni ceni 1.800 evrov od septembra 2021 dalje.
- Dodatni globokotonec SA-SW5 bo na voljo po predvideni maloprodajni ceni 800 evrov od septembra 2021 dalje.
- Dodatni globokotonec SW-SW3 bo na voljo po predvideni maloprodajni ceni 500 evrov od septembra 2021 dalje.
- Brezžični zadnji zvočnik SA-RS3S bo na voljo po predvideni maloprodajni ceni približno 500 EUR od septembra 2021.

[1] Potrebujete električno vtičnico.
[2] Zahteva prenos aplikacija Sony | Music Centre. Zahtevani so lahko naročnina na združljivo spletno glasbeno storitev, sprejem pogojev in določil tretjega ponudnika, ustvarjanje uporabniškega računa in plačilo storitve. Združljive storitve v nekaterih državah/regijah morda ne bodo na voljo. Za preverjanje združljivosti aplikacije in storitve obiščite spletno mesto www.sony.net/360RA/.
[3] Na voljo z najnovejšo posodobitvijo programske opreme. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na državo.
[4] Storitve Amazon Music HD, Deezer in nugs.net bodo na voljo z najnovejšo posodobitvijo programske opreme.
[5] Način sinhronizacije BRAVIA™ Acoustic Center deluje s televizorji serij Z9J, A90J, A80J in X95J. Razpoložljivost izdelkov se lahko razlikuje glede na državo.
[6] Integrirani uporabniški vmesnik deluje z modeli naslednjih serij: Z9J, A90J, X95J, X85J in X80J. Razpoložljivost izdelkov se lahko razlikuje glede na državo.
[7] Google, Google Home in vsi povezani logotipi so zaščitene blagovne znamke podjetja Google LLC. Storitev Google Assistant ni na voljo v vseh jezikih in vseh državah/regijah.
[8]. Storitev Amazon Alexa je na voljo le v nekaterih državah/regijah.
[9] S povezavami LAN, HDMI IN ter HDMI OUT (eARC) lahko uživate v izkušnji prostorskega zvoka.


Nazaj