14. april 2020 - »Izredno sem vesela, da nam je s klubom uspelo nekaj neverjetnega in izjemnega. Uvrstili smo se na zaključni turnir četverice najboljših ekip v Evropi. To je res velik dosežek za klub, gre za zgodovinski uspeh. Vse igralke smo presrečne in se že nestrpno veselimo turnirja,« je navdušeno povedala Ana Gros, članica francoske ekipe Brest Bretagne Handball, ena najboljših rokometašic na svetu in kapetanka slovenske reprezentance. Zaključni dvoboji v ženski Ligi prvakinj bodo potekali zadnji vikend v maju v madžarski Budimpešti. Prvi nasprotnik francoske ekipe, za katero zelo uspešno nastopa Ana Gros, bo madžarski Györ.

»Naše želje so velike in nadejamo se dobrega rezultata,« je dodala Ana Gros, ki je tudi prva slovenska rokometašica, ki je na eni tekmi Lige prvakinj dosegla kar 14 golov. To ji je uspelo lani na tekmi proti ekipi Odense, a brez ekipe oz. timskega duha, pravi, ji verjetno ne bi. »Res smo ko eno, smo povezane, vzpodbujamo se in dihamo skupaj,« je zaključila kapetanka slovenske ženske rokometne reprezentance.

Ana Gros je ena najboljših rokometašic na svetu. Trenutno je najboljša strelka v evropski Ligi prvakinj, prav tako pa zadnjih nekaj let tudi ena od najboljših desnih zunanjih igralk v Evropi. Obenem je večkratna državna prvakinja s klubi iz Slovenije, Madžarske, Francije in Nemčije. Ana Gros je ambasadorka evropskega rokometa za mlade, saj je igrala že po vsej Evropi. Kot vrhunska profesionalna rokometašica je bila v letu 2018 izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v Ligi prvakinj, kar 6 let zapored je bila prav tako izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v francoskem prvenstvu. Bila je tudi najboljša strelka v francoskem prvenstvu v kar štirih sezonah. Že 14 let je članica ženske slovenske reprezentance, trenutno je njena kapetanka.