5. 7. 2021 - Generali je generalni sponzor tradicionalne regate Barkovljanka, ki bo v svoji 53. izvedbi potekala 10. oktobra v Tržaškem zalivu. Regata  vse bolj poudarja teme s področij okoljske trajnosti, raznolikosti in vključenosti. Tudi letos bo posebna nagrada namenjena najhitrejši mešani ekipi pod vodstvom ženske.

Generali podpira športne dejavnosti in dogodke, ki spodbujajo zdrav življenjski slog, saj želi izboljšati dobro počutje ljudi. Generali stoji Barkovljanki ob strani že več kot 40 let in je tako kot regata sama zavezan  družbenemu napredku, promociji športa, okoljski trajnosti ter raznolikosti in vključenosti. Vse to odraža tudi slogan letošnjega dogodka: »Nove poti.«

Predsednik uprave družbe Assicurazioni Generali S.p.a. Gabriele Galateri di Genola je dejal: »Z Barkovljanko  slavimo morje, njen zaščitni znak pa je izjemno sodelovanje jadralcev in ljubiteljev jadranja. Bolj kot kadarkoli prej, ko se vsi skupaj vračamo k morju, se zavedamo, kaj smo prestali in kako pomemben je osebni prispevek vsakega izmed nas za dobrobit in varnost naših skupnosti. To pomembno sporočilo prenašamo naprej prek strasti do športa, spoštovanja okolja ter spodbujanja solidarnosti in vključevanja. Za Generali, ki želi biti vseživljenjski partner, pa odraža zavezanost lastnim zaposlenim in skupnostim, v katerih Skupina posluje.«

Z morjem povezani že vse od začetka
V letu 2021 Generali proslavlja 190. obletnico ustanovitve, ko se je iz ideje ladjarjev, kako zaščititi pomorski tovor, rodila ena največjih zavarovalniških družb. Danes je med redkimi, ki se lahko ponaša s tako dolgo zgodovino. Po zaslugi svojega znanja in mednarodne prisotnosti zna Skupina napovedovati nove trende kot zavarovalnica in kot družbeni inovator.

Pri praznovanju obletnice v Trstu, zgodovinskem sedežu Skupine, bosta sodelovala tudi Zgodovinski arhiv, ki se je pred kratkim preselil v prenovljeno palačo Palazzo Berlam s pogledom na morje, in Akademija Skupine, katere strategija se osredotoča na raznolikost z vidika spola, generacij, kulture in vključenosti.

Generali že dolgo podpira jadranje in vrednote, ki so z njim povezane. Letošnji dogodek nam prav tako ponuja priložnost, da spregovorimo o enakopravnosti spolov, predvsem na področju poklicev, povezanih z morjem, na katere se tradicionalno gleda bolj kot na moške poklice.

V zadnjih nekaj letih so bile teme s področja okolja, integracije, raznolikosti in vključenosti v središču pobud, ki jih je Generali promoviral na Barkovljanki. Odličen primer tega sta Isabelle Joscke, mednarodno priznana jadralka in športnica, ki sodeluje z organizacijo »Horizon Mixité«, ter »Generali pogovor o morju«, v okviru katerega smo lahko prisluhnili znamenitima jadralkam Dee Caffari in Vicky Song.

Foto: Mama Earth Foundation, Inc.