Ljubljana, 28. april 2021 - Strokovni svet Tenis Slovenije (SS TS) je na redni seji sprejel dokument v katerem bo razdelil dodatna denarna sredstva, ki bodo pomagala pri nadaljnjem razvoju najboljših slovenskih mladih igralcev in igralk. Tenis Slovenija bo na pobudo Strokovnega sveta tokrat najbolj nagradila Sebastiana Dominka, ki je pred kratkim zmagal na dveh močnih mladinskih turnirjih v Rusiji. Predvsem je odmevala zmaga na turnirju ITF J1, saj je bila to prva slovenska zmaga v zgodovini v tem rangu tekmovanja. Na podlagi kriterija, ki je določen v Programu mladinskih reprezentanc za leto 2021 (uvrstitev med stoterico na mladinski lestvici ITF) bo Dominko prejel nagrado 4.000 evrov. 

Ob tem je SS TS opozoril, da je bilo zaradi trenutnih razmer in razglašene epidemije izvajanje Programa zelo oteženo. Odpadla so namreč zimska ekipna evropska prvenstva in določena ostala tekmovanja iz Programa. SS TS je zato sprejel odločitev, da se v primeru otežene organizacije skupnega odhoda ekipe na mednarodno tekmovanje le to organizira na drugačen način. Člani ekipe tako v tem primeru s strani TS prejmejo finančno nadomestilo v višini 200 evrov za posamezno tekmovanje, če se udeležijo glavnega turnirja na tekmovanju iz Programa. Način za vsak turnir posebej določi kapetan mladinskih reprezentanc.

TS dodatno na podlagi mnenja SS TS dodeli finančno pomoč sledečim reprezentantom:
- Sebastijan Dominko (naslovna fotografija) 1.000 evrov na podlagi zmage na ITF Juniors Kazan (1)
- Bor Artnak 1.000 evrov na podlagi uvrstitve na lestvici ITF Juniors
- Maj Premzl 1.000 evrov na podlagi uvrstitve na jakostni lestvici ITF Juniors
- Matic Križnik 1.500 evrov na podlagi uvrstitve na lestvici ITF in zmage na turnirju ITF Juniors v Estoniji
- Žiga Švec 1.000 evrov na podlagi uvrstitve na lestvici Tenniseurope do 16. let Skupaj bo TS med najboljše mlade igralce tokrat razdelila 9.500 evrov.

SS TS se je v nadaljevanju seje dotaknil tudi Programa mlade FED Cup in reprezentance za Davisov pokal. V letu 2021 je za Program mlada FC in DC ekipa namenjenih 15.000 evrov. V ta program so vključeni reprezentanti iz prehoda iz mladinske v člansko kategorijo. V zadnjih letih so iz tega naslova finančno pomoč prejemala večinoma dekleta. Že v naslednjem letu pa bo po mnenju SS TS, zaradi odličnih rezultatov fantov v mladinskih kategorijah, to finančno pomoč potrebno povečati vsaj na 20.000 evrov. Predvsem z namenom lažjega prehoda iz mladinskega v članski tenis. 

Ob tem SS TS podpira načrt TS o povečanju števila profesionalnih turnirjev z nagradnim skladom 15.000 $ in 25.000 $ v Sloveniji. Aprila so bile izvedene večdnevne reprezentančne priprave za mlado Davis Cup ekipo v Portorožu. Maja so planirane večdnevne reprezentančne priprave za mlado Fed Cup ekipo v Portorožu. Za konec seje pa je strokovni svet sprejel tudi odločitev o nagradah za Državno prvenstvo in Masters tekmovanje.  
- Državni poletni prvak v kategorijah do 14., 16., 18. let prejme 750 evrov finančne pomoči s strani TS.
- Drugouvrščeni z državnega poletnega prvenstva v kategorijah do 14., 16., 18. let prejme 250 evrov finančne pomoči s strani TS.
- Zmagovalec Mastersa v kategorijah do 14., 16., 18. let prejme 500 evrov finančne pomoči s strani TS.
- Drugouvrščeni na Mastersu v kategorijah do 14., 16., 18. let prejme 200 evrov finančne pomoči s strani TS.

Vsem prejemnikom nagrad čestitamo in jim želimo, da v letu 2021 naredijo še korak naprej proti uresničitvi svojih sanj.