Ljubljana, 2. september 2021 - V drugem kolu OP ZDA se je v posamični konkurenci končala pot Tamare Zidanšek in Kaje Juvan. Tamara Zidanšek je izgubila proti drugi igrali sveta Belorusinji Arini Sabalenki. Rezultat je bil 6:3 in 6:1. Juvanova je morala priznati premoč Američanki Danielle Collins, rezultat je bil 6:4 in 6:2.

V primeru zmage bi Slovenki v 3. kolu igrali med seboj, vendar tako Kaja Juvan kot tudi Tamara Zidanšek tokrat tekmice nista uspela presenetiti. Mlajša Ljubljančanka je dobro pričela svoj obračun proti 80 mest višje uvrščeni Danielle Rose Collins. Američanka, ki je na zadnjih 19 tekmah zabeležila kar 16 zmag, je zaostajala s 3:4, nato pa počasi prevzela pobudo. Dobila je naslednje 4 igre in tako povedla s 6:4 in 1:0 z ‘breakom’ prednosti. Juvanovi je v nadaljevanju še uspelo povesti z 2:1, nato pa je znova sledil niz kar 5 zaporednih iger Američanke, ki je tako zasluženo napredovala v 3. kolo. »Na žalost mi danes ni uspelo zmagati. Vseeno pa je to še ena dobra izkušnja zame. Še ena dobra tekma proti kakovostni igralki. Zdaj grem trenirati za naslednje turnirje, dobila sem dodatno motivacijo za naprej. Se že veselim naslednjih turnirjev,« je po dvoboju dejala Kaja Juvan.

Tam se bo Collinsova pomerila proti Belorusinji Arini Sabalenki, ki je bila v 2. kolu prepričljivo boljša od Zidanškove. V dvoboju, ki je trajal točno eno uro, je Konjičanka proti 2. igralki sveta uspela osvojiti štiri igre. Tako v prvem kot tudi v drugem nizu je Sabalenka dvakrat odvzela servis Slovenki, sama pa bila pri igrah na svoj začetni udarec 100-odstotno uspešna. Zidanškova je na servis tekmice osvojila sedem točk. Razlika v winnerjih pa je bila 24:8 v korist Belorusinje. Zidanškovi ostaja še nastop v konkurenci dvojic, kjer bo nastopila skupaj s Švicarko Viktorijo Golubic (nosilko srebrne kolajne v dvojicah na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu). Do prve zmage sta v dvojicah že prišli Andreja Klepač in Darija Jurak, medtem ko je bil dvoboj med navezama Niculescu M./Ruse G. in Hercog P./Sevastova A. zaradi dežja prekinjen pri rezultatu 6:1 in 2:3.