Že več kot stoletje so ceste Italije bojišče najboljših svetovnih kolesarjev, ki se borijo za rožnato majico vodilnega. Letos bosta Eurosport in GCN (Global Cycling Network) združila moči, da bi ljubiteljem kolesarstva po svetu prikazala čim boljši prenos vsega, kar se bo dogajalo.

Dirka se prične v soboto, 8. maja, in sicer bo potekala v 21 etapah, ki jih bo v živo ekskluzivno mogoče spremljati na kanalu Eurosport 1, brez premorov in oglasov pa prek Eurosportove aplikacije in platform GCN+ in discovery+ (slednja v Sloveniji še ni dostopna). V povezavi z dirko bodo izšle nove epizode Eurosportovega podkasta The Bradley Wiggins Show.

Eurosport in GCN sta poleg tega podaljšala sodelovanje z dvakratnim zmagovalcem dirke po Italiji Albertom Contadorjem, ki bo še vedno strokovni komentator in analitik. “To je novica, ki sem je vesel, saj bom z veseljem še nadaljnji dve leti delil z gledalci Eurosporta svoje navdušenje nad najboljšim svetovnim kolesarstvom.”

Guy Voisin, direktor kolesarstva na Eurosportu in GCN-ju, je dodal: “Naš globalni prenos bo povezal gledalce od Evrope do ZDA in Japonske, ki bodo skupaj lahko uživali v mojstrstvu najboljših svetovnih kolesarjev na enem najpomembnejših dogodkov tega športa. Kot dom kolesarstva se veselimo, da bomo lahko dogajanje pokazali milijonom prek naših kanalov in digitalnih platform.”

Daniel Lloyd, voditelj na GCN+ in vodja GCN Racing, pa pravi: “Dirka po Italiji je nekaj posebnega za veliko oboževalcev tega športa in moram reči, da letošnjo pričakujem bolj, kot sem katero koli do sedaj. Prvič bo vsak kilometer mogoče spremljati v živo, zato sem res ponosen na GCN+ in Eurosport, ki bosta to dirko približala ljudem po celem svetu. Imamo pripravljene odlične komentatorje in strokovnjake, ki bodo komentirali v živo in analizirali po vsaki končani etapi. Komaj čakam, da začnemo.”

Posebna epizoda Eurosportove oddaje Trailblazers bo posvečena nekdanjemu zmagovalcu dirke po Italiji Ginu Bartaliju in njegovem herojstvu med drugo svetovno vojno. Ogled bo mogoč na Eurosportovih digitalnih platformah in družabnih omrežjih. GCN+ pa napoveduje novo epizodo iz serije Legend. 4. maja bo na ogled Legend: Chris Boardman. 11. maja si bo mogoče ogledati Cycling Changed My Life: Hayley Simmonds.

Več informacij

Foto: maximalPULS