Katarina Srebotnik, dvakratna finalistka portoroškega turnirja v prvi izvedbi, je sporočila, da ne bo nastopila na turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Razlog je slabša pripravljenost zaradi bolezni na začetku sezone.

Katarina Srebotnik je v Portorožu na turnirju, ki je potekal od leta 2005 do leta 2010, med posameznicami kar dvakrat nastopila v finalu. Ko je Tenis Slovenija sporočila, da bo znova organizirala ženski turnir je bila na idejo navdušena. Čeprav si je močno želela nastopiti, pa je žal ne bomo videli na teniškem igrišču v Portorožu: “Na začetku sezone sem prebolela kovid, kar me je za kar nekaj časa oddaljilo od turnirjev. Zaradi tega sem nazadovala na lestvici WTA. To mi zaradi pandemije ob zelo okrnjenem koledarju turnirjev otežuje uvrstitve na turnirje višje ravni, ki bi si jih želela igrati. V zadnjem času me pestijo tudi manjše poškodbe, kar celotno situacijo še dodatno otežuje. Portorož je imel zmeraj posebno mesto v mojem srcu, saj sem bila vedno deležna izjemne podpore tako s tribun kot s strani organizatorjev. Zaradi tega sem si še toliko bolj želela tega nastopa, ampak žal se ne počutim dovolj dobro pripravljeno. Da bi igrala samo zaradi udeležbe na turnirju, pa ne pride v poštev, saj sem vedno ciljala na najvišje uvrstitve. Ko mi bo telo zopet dopuščalo igranje na turnirjih in bom ocenila, da sem spet lahko konkurenčna najboljšim, se bom udeležila turnirjev.”

Srebotnikova pa bo ob koncu turnirja vseeno prisotna v Portorožu. Na posebni slovesnosti bomo pospremili njen sprejem v Guinnessovo knjigo rekordov. “Pred kratkim sem bila sprejeta v Guinnessovo knjigo rekordov zaradi posebnih dosežkov v moji karieri. Sem namreč edina igralka na svetu (moški ali ženska), ki je osvojila svoj debitantski turnir WTA v vseh treh možnih konkurencah (posamezno, dvojice in grand slam mešane dvojice).”

Foto: Sportida