Ljubljana, 7. junij 2021 - Na drugem turnirju ITF World Tennis Tour Petrol Otočec open (25.000 ameriških dolarjev) je zmagovalka postala Marina Zanevska (Bel), ki je v finalu premagala Lee Boškovič (Hrv). Rezultat je bil 7:6 in 6:0. V finalu dvojic je nastopila Slovenka Pia Lovrič. S partnerko Sadi Nahimani  iz Burundija sta po ogorčenem boju morali priznati premoč prvopostavljenima Ulrike Eikeri (Nor) in Reka Luca Jani (Hun). Odločitev je padla šele v podaljšani igri tretjega niza. 

Na drugem turnirju zapored na Otočcu je v kvalifikacijah nastopilo devet Slovenk, v glavni del turnirja pa je uspelo priti le Manci Pislak. V glavnem turnirju je tako nastopilo 5 slovenskih igralk (na prvem turnirju so nastopile štiri), v drugo kolo pa sta se prebili le Nina Potočnik in Dalila Jakupović. Jakupovićeva, finalistka prvega turnirja, je po izgubljenem prvem nizu dvoboj drugega kola nato predala, Potočnikova pa je izgubila proti kasnejši finalistki. O moči turnirja priča dejstvo, da je bilo kar 5 igralk uvrščenih med najboljših 200 na svetu. V finalu posameznic smo gledali dvoboj dveh nepostavljenih igralk, Marine Zanevski iz Belgije (259. na WTA lestvici) in Lee Boškovič iz Hrvaške (299. igralka na WTA lestvici).

Finalni dvoboj se je začel s prevlado Boškovičeve, ki je predvsem po napakah Zanevske dobila prve 4 igre. V peti igri se je začel preobrat, po nekaj izenačenjih je Zanevska osvojila prvo igro. To je prineslo stabilnost v njeno igro in z močnimi udarci z osnovne črte je dobila tudi naslednji dve igri. V osmi igri je Boškovičeva dobila svoj servis in pri 5:3 imela dve žogici za osvojitev prvega niza. Z odličnima servisoma je Zanevska izenačila in potem znižala na 5:4. Zapravljene priložnosti so Boškovičevo nekoliko zmedle in tudi naslednji dve igri je dobila Zanevska. Boškovičeva se je še  vrnila in izenačila na 6. Gledali smo razburljivo podaljšano igro, ki jo je z odlično igro na mreži zaključila Zanevska.

V drugem nizu je Zanevska, do finala je izgubila le 11 iger, še stopnjevala svojo igro. Po razburljivih prvih treh igrah, ki so po velikem boju pripadli Zanevski je Boškovičeva popustila in do konca smo gledali popolno prevlado Zanevske. Končnih 6:0 je popolnoma zasluženih. “Na začetku dvoboja sem bila kar nekoliko živčna, žogice so bile večino predolge in tekmica je hitro povedla. Uspela sem se umiriti in igrati svojo igro. Na srečo sem pri zaostanku 3:5 odlično servirala in izničila prednost tekmice. Zelo sem zadovoljna, da sem prišla na Otočec, narava in turnir sta čudovita. Zahvaljujem se organizatorjem, da so v teh težkih časih pripravili tako čudovit turnir,” je po zmagi dejala Zanevska, tudi Boškovičeva pa je bila kljub porazu zadovoljna: ”Odlično sem odprla dvoboj, tudi z nekaj napakami tekmice. V prvem nizu je bil dvoboj izenačen in s kančkom sreče, bi se lahko obrnilo tudi drugače. V drugem nizu se je že poznala utrujenost od dvobojev v tem tednu in nisem mogla slediti ritmu tekmice. Zelo sem zadovoljna z organizacijo in prizoriščem turnirja.”


Nazaj