Krovna slovenska športna (Olimpijski komite Slovenije - OKS) in turistična organizacija (Slovenska turistična organizacija - STO) sta se pred poletnimi olimpijskimi igrami v Tokiu povezali pri promociji slovenskega športa in turizma ter znamke I feel Slovenia. Šport veliko pripomore k promociji države, njeni prepoznavnosti in ugledu. Strateška geografska umeščenost Slovenije v osrčju Evrope in značilne naravne danosti, kot so neokrnjena narava, ugodna klima, dobra infrastruktura za aktivni oddih ter strokovna znanja povezana s tem, Slovenijo uvrščajo med vse bolj zaželene destinacije za izvedbo odmevnih športnih dogodkov, za priprave športnikov in aktivni oddih turistov.​ 

Olimpijske igre, največji športni dogodek na svetu ponuja izjemno priložnost za nagovor globalne in slovenske javnosti preko odličnih slovenskih olimpijcev in olimpijske reprezentance Slovenije ter predstavitev Slovenije kot odlične destinacije za aktivne počitnice ter športno preživljanje prostega časa. OKS in STO bosta ob priložnosti olimpijskih iger v Tokiu izvedla več skupnih promocijskih aktivnosti. Posebej velik pomen bodo imele vsebinske objave iz samih olimpijskih iger v Tokiu, kjer bo zaradi odsotnosti gledalcev ključno vlogo igrala sodobna tehnologija in objave na družabnih omrežjih. Tako bo ključnik #ifeelslovenia sestavni del objav olimpijske reprezentance Slovenije iz Tokia, v promocijo slovenskega turizma pa bo vključena tudi uporaba slikovnega materiala iz olimpijskih iger. Slovenski olimpijci bodo k aktivnemu oddihu navdihovali tudi v video-zgodbah. Znamka I feel Slovenia bo vključena tudi v obeležja in olimpijske dogodke, ki jih med olimpijskimi igrami pripravlja OKS. Sodelovanje pa vključuje tudi aktivnosti povezane z zimskimi olimpijskimi igrami v Pekingu, ki se začnejo že čez dobrega pol leta.

»Prepričan sem, da sta v Sloveniji šport in turizem izjemno pomembna, zato sem še toliko bolj zadovoljen, da je sodelovanje v projektu Slovenske hiše na olimpijskih igrah, ki je žal sicer v Tokiu zaradi epidemije ne bo, prišlo tudi do sodelovanja v času olimpijskih iger, kjer verjamem, da lahko z digitalno tehnologijo Slovenijo, tudi skozi uspehe naših športnikov, približamo svetovni javnosti in jo tako povabimo v Slovenijo«, je povedal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Bogdan Gabrovec.

Športni turizem je eden izmed najbolj rastočih segmentov v turistični industriji, aktivni oddih pa se uvršča med turistične produkte, ki med in po pandemiji najhitreje okrevajo. Slovenija je glede na naravne danosti in njeno klimo destinacija, kot ustvarjena za razvoj aktivnega oddiha ter športnega turizma skozi vse leto. Uspehi slovenskih športnikov v zadnjih letih odmevajo v mednarodnem okolju, kar pripomore k prepoznavnosti in promociji Slovenije in k nadaljnjemu razvoju Slovenije kot destinacije za aktivni oddih, priprave športnikov in gostiteljice mednarodnih športnih dogodkov. Ker šport pomembno pripomore k promociji države, njeni prepoznavnosti in ugledu, je STO z OKS ob priložnosti olimpijskih iger zasnovala vrsto promocijskih in komunikacijskih aktivnosti.

Mag. Maja Pak, direktorica STO je ob tej priložnosti izpostavila: »Na Slovenski turistični organizaciji smo k sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije pristopili s ciljem izpostavitve Slovenije kot dežele vrhunskih športnikov in svetovnih prvakov ter znamke I feel Slovenia. Slovenija je zelena dežela, idealna za aktivni oddih, priprave športnikov in odlična gostiteljica velikih športnih dogodkov. To je ključno sporočilo, ki ga bomo mednarodni in slovenski javnosti posredovali ob letošnjih poletnih olimpijskih igrah. Luka Dončić, Tadej Pogačar in Primož Roglič, prepoznavni obrazi slovenske olimpijske ekipe in ambasadorji slovenskega turizma s svojo srčnostjo, tekmovalnostjo in neverjetnimi rezultati navdušujejo ljubitelje športa po vsem svetu in zagotavljajo izredno publiciteto. Z vrsto komunikacijskih aktivnosti v sodelovanju z OKS in ambasadorji slovenskega turizma bomo to publiciteto okrepili za izpostavitev Slovenije kot gostoljubne zelene destinacije za pristna aktivna doživetja.«

Zaradi velikega pomena olimpijskih iger za rast prepoznavnosti Slovenije je STO pred pandemijo ob tem največjem športnem dogodku zasnovala vrsto aktivnosti, med drugim tudi poslovne dogodke, s katerimi bi Slovenijo kot turistično destinacijo predstavila medijski in poslovni javnosti. Olimpijske igre 2021 bodo zaradi pandemije prvič potekale brez gledalcev in spremljajočih dogodkov, zato je STO aktivnosti v ob olimpijskih igrah prilagodila situaciji. STO je zaradi velikega potenciala in priložnosti za slovenski turizem za prihodnji dve leti kot osrednjo promocijsko temo opredelila prav aktivne počitnice in športni turizem.