V Ljubljani, 2. septembra 2021 - Poletje se počasi poslavlja, akcija Gibalno ovirani gore osvajajo ni rekla zadnje! V soboto, 4.9., se bomo zbrali na Pokljuki! Vabljeni na inkluzijski pohod, 4. septembra 2021, na Pokljuko. Akcije Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO), Skupaj v hribe Nevrorazličini AMA (avtizem, motnja v duševnem razvoju, ADHD) in Slepi in slabovidni planinci se med seboj povezujemo.

Na poti nam bodo delali družbo prostovoljci, ki smo jim izredno hvaležni. Izberete lahko med dvema različnima potema z istim ciljem - Športni center Triglav Pokljuka. Zbor prve skupine ob 9.15, štart pa 9.30. S parkirišča se bomo podali proti Športnemu centru Triglav Pokljuka in naredili krog čez vadbišče, pot bo dolga tri kilometre. Druga pot pa bo z Blejske koče, s pohodom pričnemo ob 8.00, izhodišče pa parkirišče pred spomenikom pri Rupah. Vsak v svojem tempu in na svoj način na cilj.

Štirje partnerji
Ponosni partnerji akcije so Planinska zveza Slovenije, Sonček − Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. ter Zveza paraplegikov Slovenije in Društvo distrofikov Slovenije. Odbor za planinstvo invalidov/OPP Planinske zveze Slovenije v drugih akcijah sodeluje še s Slovensko Karitas, Združenjem slovenskih katoliških skavtinj in skavtov in Zvezo tabornikov Slovenije ter drugimi manjšimi humanitarnimi organizacijami in posamezniki. Akcija poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Ambasadorji in parašportniki
Projekt so tudi letos podprli ambasadorji: dddr. Evgen Bavčar, Urška Vučak Markež, Marija in Andrej Štremfelj, Tone Kuntner, Brigita Langerholc in Viki Grošelj, Žiga X Gombač in Andrej Težak – Tešky. Akcijo podpirajo parašportniki, med njimi tudi Nastja Fijolič, Matej Arh, Lena Gabršček, Matic Keržan, Dejan Fabčič, Sandi Novak, Tanja Cerkvenik, Jernej Slivnik, Gregor Gračner, Anej Doplihar in David Škorjanc. Na Pokljuki bosta z nami Jernej Slivnik in Andrej Težak – Tešky.

Partnerska podpora
V danih razmerah je lažje, če imaš partnerja, ki ti stoji ob strani. Tega se zavedamo tudi v akciji Gibalno ovirani gore osvajajo. Zato smo še toliko bolj počaščeni in hvaležni, da nas tudi v novi sezoni podpira Nicehash, slovenski posrednik pri rudarjenju kriptovalut, upravlja ga slovensko podjetje H-BIT.

Več informacij o pohodu lahko dobite na naslovu Gibalnooviranigoreosvajajo@gmail.com ter na telefonski številki 031 536 573, kjer vas bo prijazno nagovoril Stojan Rozman, vodja delovne skupine GOGO 2021.