V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodeloval Bor Artnak. 17-letni up slovenskega tenisa je trenutno v Milanu, kjer je na enem od najmočnejših mladinskih turnirjev včeraj premagal prvega tekmeca. 

Artnak je trenutno 55. mestu na mladinski lestvici, prejšnji teden pa je v Velenju prišel tudi do prve zmage na turnirju serije ITF Futures: ”To je bila lepa izkušnja. To je bil povsem drugačen tenis kot pri mladincih. Igra je bila bolj agresivna, na drugo stran prihajajo boljši servisi. Vse je na višjem nivoju. Prvo kolo sem odigral zelo dobro, v drugem kolu pa sem izgubil tretji niz s 7:5. Imel sem nekaj smole, saj bi lahko tudi zmagal. Moj tekmec je nastopil nato v finalu. To pomeni, da sem bil res blizu. Spoznal sem, da sem jim lahko konkurenčen.”

Kako pa je z nastopom na mladinskem OP ZDA: ”Eden mojih ciljev je, da se uvrstim v glavni turnir mladinskega turnirja. Trenutno sem na meji. Upam, da mi ta teden v Milanu in naslednji teden na EP uspe dobiti še nekaj točk.”  

Artnak bo naslednji teden skupaj s Sebastianom Dominkom (pri dekletih bosta Slovenijo zastopali Petja Drame in Pia Rebec) nastopil na posamičnem evropskem prvenstvu v Švici. Še več, tudi o tem zakaj je Novak Đoković njegov vzornik, pa v posnetku.


Nazaj