Ljubljana, 13. april 2021 - V projektu Teniško aktivni! je torek rezerviran za Facebook pogovore. Tokratna gostja je bila mlada in obetavna teniška igralka Maša Viriant. 16-letna igralka se je pred kratkim preselila v Italijo, kjer trenira na teniški akademiji Riccarda Piattija.

“Pred pol leta smo se odločili za selitev v akademijo Riccarda Piattija. To je bil velik korak, saj nisem povsem vedela v kaj se spuščam. Bilo me je malce strah, a sem vedela, da želim slediti svojim sanjam. Tu sem bila na enotedenskem kampu in takrat sem spoznala bistvene razlike, ki pripomorejo k nadaljnjemu razvoju in so bistvene za verjetno odločilni preskok v profesionalni tenis. Piattija sem že spoznala. Občasno je tudi na igrišču in trenira mlajše, vseeno pa je trenutno osredotočen predvsem na Jannika Sinnerja,” je o novem okolju dejala Viriantova. Riccardo Piatti je trenutno trener 19-letnega Jannika Sinnerja, ki je na lestvica ATP na 22. mestu, nekoč pa je treniral tudi Hrvata Ivana Ljubičića.

Na sloviti akademiji že dlje časa trenira tudi Ela Nala Milič, hči nekdanjega košarkarja Marka Miliča:“ Z Elo se srečujeva. Ko nisva na turnirjih trenirava skupaj. Na akademiji nas je okoli 40, tako da veliko menjamo trening partnerje.”

Več o tem kakšen je način dela in kako poteka učenje na daljavo pa v priloženem posnetku.