Eurosport je dom olimpijskih iger na glavnih evropskih tržiščih. 14. aprila bomo začeli odštevati 100 dni do njihovega začetka. Zato je Eurosport odkril nekaj vsebine, ki jo načrtuje v tem času, kot tudi del nove olimpijske himne, ki jo je zložil z oskarjem nagrajeni skladatelj Steven Price in jo bo Eurosport uporabljal pri vsej vsebini, ki je povezana z olimpijskimi igrami, tako tokratnimi kot leta 2022 v Pekingu in leta 2024 v Parizu.

Tokyo je vse bližje in Eurosport obljublja izjemno doživetje s posebno pozornostjo na strokovnosti in podajanju zgodb na zanimiv in inovativen način. Andrew Georgiou, predsednik Eurosporta in Global Sports Rights & Sports Marketing Services, je povedal: “Nič ne pripelje sveta skupaj kot olimpijske igre. Ko vse skupnosti iščejo luč na koncu tunela, igre to poletje obljubljajo, da bodo ene najbolj relevantnih, kar jih pomnimo, še kako potrebna hvalnica humanosti in globalni rezilientnosti.”

Nagrajeni Eurosport Cube, interaktivni studio, ki je zaživel pred zimskimi olimpijskimi igrami leta 2018, bo za tokratne še izboljšan. Odlično se je obnesel že v nedavnih prenosih grand slamov letos in lansko leto. Na programu Eurosport 1 bo v pričakovanju velikega dogodka 14. aprila poseben olimpijski večer z nekaj premierami oddaj:
- à Head to Head: Primerjave nekaj največjih ikon olimpijskih iger. Osem epizod, 14. aprila pa bosta na sporedu kar dve: Usain Bolt vs. Carl Lewis in Mark Spitz vs. Michael Phelps.
- à Olympic Stories: Ikonični trenutki v zgodovini olimpijskih iger. Eurosport je govoril z največjimi zvezdami in se poglobil v številne odmevne zgodbe. 14. aprila se serija oddaj začne z epizodo Big In Japan: Pogled v leto 1964, ko je Japonska prav tako gostila igre in sicer z velikim uspehom.

14. aprila na Eurosportu 1:
20.00 Olympic Stories: Big in Japan
21.00 Head to head – Usain Bolt vs. Carl Lewis
21.30 Head to head – Michael Phelps vs. Mark Spitz

18. maja bo imela premiero še ena oddaja: Essential Olympic Stories presented by Bridgestone: Najbolj razburljive zgodbe v zgodovini olimpijskih iger, med njimi zgodbe Dawn Fraser, Muhammada Alija in Nadie Comaneci pa tudi nekaterih junakov, ki so dandanes skoraj utonili v pozabo. Serija epizod bo enkrat tedensko na sporedu do samega začetka iger.

Nova himna
Začetni del nove himne je Eurosport že uporabil v promocijskem spotu, ki označuje 100 dni do začetka Tokya 2020. Skladatelj Steven Price je oskarja prejel za delo na filmu Gravitacija, njegova glasba pa je tudi v drugih znanih filmih, kot so Gospodar prstanov in Odred odpisanih. Sodeloval je z Londonskim simfoničnim orkestrom, enim najuglednejših orkestrov na svetu, in štiriminutno himno posnel v legendarnem studiu Abbey Road.

Povedal je: “Dobil sem zanimivo nalogo. Začetek govori o vznemirjenju, ki spremlja pričakovanje iger. Tu je tudi nekaj skrivnostnosti, gre za pot posameznika, za tisti trenutek zase, ki si ga vzame, preden je čas, da zablesti. Iskal sem takšne teme in se potrudil, da sem jih  povezal v štiriminutno skladbo. Lahko pa vzameš le del in doživiš samo določeno emocijo. Bila je pustolovščina povedati zgodbo v tako kratkem času na način, kot bi jo v celem filmu.”

Himna želi ilustrirati trenutke, ki jih bodo doživeli tako športniki kot oboževalci. Športniki imajo trenutno še zadnje priprave, oboževalci športa pa so čedalje bolj vznemirjeni pred novo predstavo tistih, ki so najboljši.

Kliknite TUKAJ za promocijski spot z začetkom himne.