Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je nastope na tretjem letošnjem turnirju za Grand Slam v Wimbledonu sklenil v tretjem kolu. Po uri in 47 minutah igre je moral priznati premoč devetemu igralcu na svetu Italijanu Matteu Berrettiniju, ki je zmagal s 6:4, 6:4 in 6:4. Od Wimbledona se poslavlja tudi Kaja Juvan. Dvajsetletna Ljubljančanka ni bila kos tri leta mlajši Američanki Cori Gauff, ki je zmagala s 6:3 in 6:3.

Izjava Aljaž Bedene: Načeloma mi takšni tekmeci ne ustrezajo. Vrhunsko servirajo. Nisem ravno največji in nimam velikega razpona rok. Ni lahko, saj se moraš toliko bolj osredotočiti na svoj servis. Točke so zelo težke. Jaz sem se poizkušal pripraviti kar se da dobro. Tudi verjel sem, da mi lahko uspe. Berrettini je res dobro serviral in na koncu tudi zmagal.

Izjava Kaja Juvan: Malce sem bila nervozna. Mogoče sem začela malce počasneje kot ponavadi. Vseeno pa ne morem biti preveč jezna nase. Ves čas sem se spodbujala. Ves čas sem poizkušala. Mogoče je prisotne malce več bolečine v telesu po treh dneh naporov, ampak ne bom iskala izgovorov. Zdaj sem bom malce spočila in začela delati naprej. Najpomembneje je, da je telo zdržalo in da lahko gradim na tem. Vse bolj se navajam na turnirje. Vsak korak je lažji. Ne zdi se mi več tako nedosegljivo. Nekaj let nazaj se mi je zdelo tretje kolo turnirja za grand slam nedosegljivo, zdaj pa se mi zdi nekaj na čemer lahko gradim. 

Foto: Sky Deutschland


Nazaj