26. 4. 2021 - Je jadranje res tako preprosto, kot nam ga prikazujejo v romantičnih filmih? Kaj pomeni biti krmar in kaj flokist? Katere lastnosti mora imeti vrhunski jadralec? Vse to bo zanimalo voditelja Vida Kavtičnika, ki bo v današnji oddaji Šport 1na1 z Vidom ob 20.15 gostil najboljši slovenski jadralki Tino Mrak in Veroniko Macarol. Jadralki, ki blestita v razredu 470, bosta med drugim razkrili najbolj nenavadno zgodbo o jadranju, povedali, kolikokrat sta se srečali z delfini in morskimi psi, ter katere večje morske živali ju še »obiščejo« med treningi in tekmami.

Vida Kavtičnika, ki dobro razume svet vrhunskega športa, bo tudi zanimalo, kakšni so osnovni jadralski pojmi in vloge na jadrnici, kako sta se dekleti pravzaprav spoznali in ali sta od nekdaj želeli postati jadralki. Tokratna »morska« oddaja bo že 12. spletna oddaja Šport 1na1 z Vidom, ki jo naš vrhunski rokometaš ustvarja skupaj z zavarovalnico Generali. Do sedaj se je pogovarjal že z:
- trenerjem NŠ Mura in nekdanjim nogometašem Antejem Šimundža,
- rokometašico in kapetanko slovenske ženske reprezentance Ano Gros,
- cestnim kolesarjem Matejem Mohoričem,
- košarkarjem Klemnom Prepeličem,
- alpskim smučarjem Štefanonm Hadalinom,
- nekdanjo vrhunsko tekačico na smučeh Petro Majdič,
- nekoč najboljšim smučarskim krosistom sveta Filipom Flisarjem,
- kapetanom odbojkarske reprezentance Tinetom Urnautom,
- nekdanjim rokometašem in sedanjim trenerjem Luko Žvižejem,
- alpsko smučarko Ilko Štuhec in
- nekdanjim uspešnim košarkarjem Boštjanom Nachbarjem.

Spletna oddaja in podcast Šport 1na1 z Vidom bo odslej na sporedu enkrat mesečno. Sestavljena je iz več rednih rubrik: Generalno v 60 sekundah (intuitivno izbiranje med nasprotji), Vidov uvid (pogled gosta nase v preteklosti in prihodnosti), Te lahko bolje vidim? (ozadje življenja gosta v trenutnem okolju), Vidovi miti in legende (odstiranje tančic športa in soočenje mnenj), Nevidni oboževalec (skrivni gost presenečenja) in Previdno z mano (obrnjena vloga med voditeljem in gostom).

Oddajo Šport 1na1 z Vidom si lahko ogledate s klikom na povezavo, 24 ur na dan pa je dostopna tudi Facebook in Youtube strani Zavarovalnice Generali.