V Facebook pogovoru smo tokrat gostili mag. Tomaža Berendijaša, glavnega trenerja v ŽTK Maribor. Mariborski klub je že osemnajst let zapored najuspešnejši klub v Sloveniji in Berendijaš je v zanimivem pogovoru predstavil filozofijo kluba.

Ob tem je bil ŽTK Maribor proglašen tudi za najboljši klub prvih dveh desetletij 21. stoletja: “Vstopna točka je teniška šola v kateri deluje določeno število otrok. Ko otroci to prerastejo pridejo v predtekmovalni program, kjer že nastopajo na turnirjih 8-11 let. In nato počasi napredujejo. Pri nas dva ali celo trije trenerji skrbijo za skupino igralcev. V zadnjih treh letih smo malce spremenili pristop. Včasih je imel en trener izključno svojo skupino igralcev in je za njih odgovarjal. Zdaj smo pri kategorijah 14, 16 in 18 let trije trenerji, ki skrbimo za vse igralce. Nimamo razdeljenih skupin. Tudi z Dominkom delamo trije trenerji. Tako vsak trener doda nekaj svojega.”

Zadnji veliki uspeh kluba je dosegel prav Sebastian Dominko, ki je pred kratkim dobil dva močna turnirja v Rusiji: “Sebastian ima neko svojo pot. Najprej je igral nogomet, potem tenis. Po eni strani je bil rezultat nepričakovan, po drugi pa glede na to, da je v zadnjem obdobju napredoval in je stopnjeval formo pa lahko rečemo, da je bil ta rezultat vseeno pričakovan. Moramo pa zdaj ostati realni in iti naprej po ustaljeni poti.”

Več v posnetku.