Pred ekipo iz Šaleške doline je napet teden. V domačem prvenstvu jih v sredo čaka tekma proti večkratnim državnim prvakom, konec tedna pa nova evropska preizkušnja. Črno - rumeni bodo sredi tedna gostovali v Celju, v soboto pa jih v Atenah čaka najpomembnejša preizkušnja v sezoni, prva tekma polfinala evropskega pokala EHF. Ekipa iz Šaleške doline k favoriziranim Celjanom odhaja neobremenjena, a pripravljena na resen dvoboj. Ne glede na izid pa bodo misli po končani tekmi že usmerjene na sobotni izziv.

Varovanci Tomaža Ocvirka so v letošnji sezoni v domačem prvenstvu beležili le zmage. Na lestvici Lige NLB zasedajo prvo mesto, s petimi točkami manj pa jim sledijo Velenjčani. Ekipi sta se v letošnji sezoni srečali le na pripravljalnih tekmah, prvi pravi dvoboj pa se bo odvil v sredo. Tekmo bo mogoče spremljati na RTV SLO2. Najbolj učinkovit strelec pri črno - rumenih ostaja Domen Tajnik s 96 zadetki, pri Celjanih pa je najbolj uspešen Josip Šarac, ki je v letošnji sezoni zadel 84 golov.

Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja: “V sredo nas čaka zelo zahtevna tekma proti večkratnim državnim prvakom, RK Celje Pivovarna Laško. Dobro se pripravljamo na nasprotnike, v Celju pa pričakujemo zelo zahtevno tekmo. ”

Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja:  "Pričakujemo izenačeno tekmo v kateri bodo odločale malenkosti in dnevna forma. Mi gremo v Celje neobremenjeni, dobro smo trenirali in čas je, da to pokažemo na terenu. Zavedamo se, kaj prinaša ta tekma. Če bomo pravi, bomo zmagali."

10. krog Lige NLB, 14. april 17:30, dvorana Zlatorog: CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE

Foto: RK GORENJE VELENJE