Rokometaši Gorenja Velenja so minulo soboto na prvi tekmi Evropskega pokala EHF izgubili proti atenskemu AEK-u z 29:31. Kljub zaostanku Velenjčani verjamejo, da bodo na povratni tekmi, ki jih čaka to soboto na domačih tleh zaostanek nadoknadili.

V Grčiji je Velenjčane pričakala bolj izkušena, v povprečju sedem let starejša ekipa, ki si je v Atenah uspela priboriti dva zadetka prednosti. Za napredovanje v finale tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini bodo Velenjčani v soboto morali dati vse od sebe. 

Črno - rumeni so na prvi tekmi v končnici prvega polčasa so povedli z 12:11, a nato ob polčasu zaostali za dva gola (14:16). V 40. minuti so rezultat poravnali na 20:20, v naslednjih minutah  znova malenkostno popustili in Atene zapustili s primanjkljajem dveh zadetkov (29:31). Obračun se bo začel ob 14:00, z neposrednim prenosom na Arena Sport 1.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: ”Za nami je prvih 60 min v Grčiji, kjer nas je pričakala dobra ekipa, sestavljena iz izkušenih igralcev, ki igrajo podoben slog našemu. Torej hitro prihajajo v protinapade in hitro zaključujejo. Bila je fizično zelo naporna tekma. AEK ima veliko izkušenih igralcev, legionarjev. Čaka nas trd boj za vsako žogo in obrambo na drugi tekmi. Vse možnosti so odprte. Ob dobri igri celotne naše ekipe vidim potencial za finale.”

David Miklavčič, rokometaš Gorenja Velenja: “Pričakujemo še eno trdo in hitro tekmo. Vzdušje v ekipi je dobro ker vemo, da smo na prvi tekmi iztržili soliden rezultat. Fokusiramo se na našo igro predvsem v obrambi ker smo v Atenah dobili preveč golov.”

Polfinale Evropskega pokala EHF, 2. tekma - sobota, 24. april ob 14:00 (Rdeča dvorana, Velenje): RK Gorenje Velenje : AEK  Athens HC

Foto: RK Gorenje Velenje


Nazaj