6. september 2021 - Zabavno, tekmovalno, veselo in s pridihom humorja. Takšno je bilo vzdušje na kvalifikacijskem turnirju ulične košarke 3 na 3 v največjem slovenskem nakupovalnem središču Cityparku. Na strehi Cityparkove parkirne hiše so bila ekipam na voljo štiri igrišča za ulično košarko. Na turnirju je skupno sodelovalo 26 ekip, in sicer 21 osnovnošolskih in 5 srednješolskih.

Andrej Ropret, center manager Cityparka, je poudaril, da je Cityparku v veselje in ponos, da že vrsto let organizirajo to športno prireditev in da opažajo, da je zanimanje vsako leto večje. »Vseskozi se tudi trudimo in vsako leto podpiramo in namenjamo tudi sponzorska sredstva različnim športnim klubom,« je opisal center manager Cityparka.

Sistem tekmovanja je bil razdeljen v 10 kategorij, in sicer: 3 kategorije za fante in 3 za dekleta iz osnovnih šol ter 2 kategoriji za fante in 2 za dekleta iz srednjih šol. »V zanimivih tekmah ulične košarke smo ob koncu zmagovalcem po kategorijah podelili medalje,« je dodal Andrej Ropret.

Turnir v Cityparku je bil zadnji izmed štirih kvalifikacijskih turnirjev za prvaka Slovenije, ki so potekali v Ljubljani, Mariboru in Celju. Najboljše ekipe predtekmovanj so se uvrstile na velik finalni turnir, ki bo to soboto, 11. septembra, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Več informacij

Foto: Robert Krumpak