Ljubljana, 7. april – Letošnjo pomlad adidas predstavlja novega protagonista v svojih prizadevanjih za zmanjšanje plastičnih odpadkov – kultni model Stan Smith, ki je ob svoji 50-letnici zaživel v treh trajnostnih različicah. Copat, ki je izdelan iz recikliranih materialov, je glasnik spremembe miselnosti pri ravnanju z odpadki, saj zagovarja ponovno uporabo in predelavo. V okviru te pobude se je adidas povezal s slovenskim socialnim podjetjem Preoblikovalnica, ki odpadkom podarja novo življenje. Njunemu skupnemu cilju, da iz zavrženih materialov nastanejo novi izdelki, se lahko pridružite tako, da v trgovine adidas shop, The Athlete's Foot in Buzz prinesete svoje odslužene čevlje. Aktivnosti se bodo pričele sredi aprila, kaj točno bo iz čevljev nastalo, pa bosta adidas in Preoblikovalnica razkrila v mesecu maju.

Prepoznavna silhueta legendarnega copata Stan Smith je pol stoletja ostala skorajda nespremenjena – vse do danes, ko je adidas Originals razkril njegovo trajnostno različico, ki predstavlja nov mejnik v prizadevanjih blagovne znamke za zmanjšanje plastičnih odpadkov. Vstop v novo dobo večnega Stan Smitha je adidas Originals obeležil s tremi edinstvenimi in popolnoma trajnostnimi različicami modela, ki jih je navdihnil naš planet. Vsi trije modeli so sestavljeni iz visoko zmogljivega recikliranega zgornjega dela PRIMEGREEN ter belih podplatov iz reciklirane gume. Žensko različico copata krasijo potiski grafik po navdihu našega planeta, bela peta ter grafika v barvi slonovine na jezičku. Drugo različico so popestrili z zlatimi obročki in zavihkom zelene barve na peti, tretji model pa poleg značilnega zelenega jezička preseneča z dodatkom vezenin, ki so letos še posebej v trendu.

V adidasu se zavedajo pomembnosti odgovornega ravnanja z odpadki ter vzpostavitve krožnega gospodarstva. Poleg globalne zaveze, da bodo do leta 2024 izdelovali le izdelke iz recikliranega poliestra, v svojih prizadevanjih za zeleno prihodnost delujejo tudi lokalno. V ta namen se je adidas ob 50-letnici modela Stan Smith povezal s slovenskim socialnim podjetjem Preoblikovalnica, ki odpadkom s predelavo podari novo življenje in uporabno vrednost. Od 12. aprila bodo tako v vseh adidas shopih ter trgovinah The Athlete's Foot in BUZZ zbirali odslužene čevlje, iz katerih bodo v Preoblikovalnici ustvarili povsem nove izdelke oziroma materiale. Vsi, ki bodo čevlje prinesli v trgovino, pa bodo za svoje odgovorno ravnanje z odpadki prejeli tudi posebne ugodnosti, ki bodo veljale pri naslednjem nakupu.

Pobudi za spremembo miselnosti in ponovno uporabo so se pridružili tudi številni znani Slovenci, kot so pevci Tim Kores – Kori, Nika Krmec in David Amaro, hip-hoper Nipke, vplivnici Lili Čadež in Adrijana Dimec ter drugi, ki bodo na svojih družbenih omrežjih pokazali, kako enostavno in zabavno je lahko predelovanje odpadnih materialov. Postanite del spremembe! Odnesite svoje odslužene čevlje v najbližji adidas shop ali trgovine The Athlete's Foot in BUZZ ter jim podarite novo življenje! Ob nakupu copat Stan Smith pa prejmete tudi posebno adidasovo trajnostno darilo. Za točen datum trajanja aktivacije spremljajte spletne strani Ferivi Slovenija, The Athlete's Foot in Buzz.

Stan Smith, za vedno.