Sreda, 27. marec 2024 - »Želim si dobrega rezultata, o sebi vem, da sem tega sposoben. Za sabo imam močno ekipo. S fanti smo dobili zdaj dvakrat »po ušesih« na teh prvih klasikah, ampak mogoče to ni slabo, ker smo še bolj lačni teh prvih stopničk ali pa zmage,« o nedeljski dirki po Flandriji obiskovalcem v trgovini Hervis Citypark dejal eden najboljših slovenskih kolesarjev Matej Mohorič. Njegov nasvet za vse rekreativce, kako spomladi prvič skočiti na kolo, pa se je glasil: »Moj nasvet je mogoče, da si damo neko motivacijo, če si lahko privoščimo, si lahko kupimo tudi kolo, zakaj pa ne. Verjamem, da je s takim kolesom nor užitek se peljati. Sicer lahko kolesarimo tudi z zelo osnovno opremo. Ravno tako je prijetno preživeti v naravi, naredimo precej dobrega za svoje telo, tudi če je samo 40 minut.«

Na dogodku so bile prisotne kolesarske zvezde ekipe Bahrain Victorious, med njimi tudi nekdanji italijanski kolesarski as Sonny Colbrelli. Slednji je na vprašanje, kakšen nasvet bi dal Mateju za nedeljo, dejal, da mu daje motivacijo in vero v to, da se sanje lahko uresničijo. Da včasih tudi, če manj razmišljaš, lahko te sanje doživiš in živiš. Tudi on mu je srčno zaželel uspeh. Direktor Hervis Slovenija in Hrvaška Aleš Černe je pozdravil plodno in uspešno sodelovanje z Merida, na dogodku pa sta bila prisotna tudi Andreas Rottler, generalni direktor Merida Europe GmbH, in Simone Maltagliati, marketing direktor Merida Italy. Kot vodilni proizvajalec koles je Merida zavezana k razvoju tehnologij, ki ne samo, da izboljšujejo zmogljivosti koles, ampak tudi zagotavljajo varnost in udobje kolesarjev.

Matej Mohorič, eden najbolj talentiranih slovenskih kolesarjev, bo delil svoje izkušnje o vzponih in padcih v karierni poti, ki so ga pripeljali do zmag na nekaterih največjih kolesarskih dirkah na svetu, vključno z Milan-San Remo in etapnimi zmagami na Tour de France. Njegova neverjetna zmaga na UCI Svetovnem prvenstvu v gravel kolesarjenju je le še en dokaz, da je Matej pravi mojster kolesarstva, sposoben prilagajanja in zmagovanja v različnih disciplinah. Sonny Colbrelli, znan po svoji neustavljivi borbenosti in izjemnih rezultatih, kot je zmaga na prestižni dirki Paris-Roubaix, je prava inspiracija za vse, ki se srečujejo z izzivi. Njegova zgodba je dokaz, da s trdim delom in odločnostjo lahko premagamo vsako oviro.

Po sproščenem pogovoru je zgovorni kolesarki as dejal tudi podpise. Obiskovalci so lahko izkoristili tudi kolesarske storitve, ekskluzivne ponudbe in popuste na širok izbor kolesarske opreme. V trgovini Hervis v Cityparku, največji kolesarski trgovini v Sloveniji, ki se razprostira na kar 3500 m2 in ima dve nadstropji, imajo vse potrebno za popolno kolesarsko izkušnjo – od visokokakovostnih koles različnih blagovnih znamk, kot so Merida, Rog, Elan, KTM, Puch, MARIN in X Fact, do najnovejše kolesarske mode.

Za dodatne informacije obiščite: www.hervis.si.

Foto: Andraž Blaznik