V Mariboru bo od 17. do 19. februarja potekalo drugo odprto prvenstvo za člane in članice v letošnjem letu. Nagradni sklad 2000 evrov je namenjen obem kategorijam. Na turnirju bo ves čas na voljo tudi fizioterapevt. Pozne prijave so na voljo do petka do 10. ure, tekmovalci se lahko prijavijo vrhovnemu sodniku tekmovanja.

Tenis Slovenija želi slovenskim tekmovalcem in tekmovalkam ponudi čim več možnosti igranja na domačih tleh. Zato bo v preostanku zimske sezone organizirala še dva takšna turnirja, ki imata poseben denarni sklad. Ta znaša 2000 evrov. S tem želi TS dvigovati raven nacionalnih tekmovanj, zato je v članski kategoriji uvedla prenovljeno razporeditev denarnega sklada, ki je koristna za večje število tekmovalk in tekmovalcev. To se že izkazuje kot pozitivno in pri TS verjamejo, da bo vsak tekmovalec našel prednost v tej novi, bolj razpršeni razdelitvi denarnega sklada. “Priprave na turnir potekajo tekoče, vse je že pripravljeno za turnir. Veselimo se, da bomo v Mariboru ponovno gostili članski turnir z nagradnim skladom 2000 evrov in s tem privabili najboljše tekmovalke in tekmovalce,” je rekel Dejan Pešut, organizator turnirja.

Priložnost za povabilo na ITF WTT $15.000
Za vse članice letos TS uvaja posebno priložnost. Vsaka tekmovalka, ki bo nastopila na vsaj treh članskih tekmovanjih, se bo potegovala za povabilo za glavni turnir na enem izmed turnirjev ITF World Tennis Tour v Sloveniji, z nagradnim skladom 15000 ameriških dolarjev. “Na turnir sem se prijavila ker mi manjkajo tekme. Še posebej to velja za zimski del, saj se je zelo težko uvrstiti na turnirje z nagradnim skladom 15 tisoč ameriških dolarjev. To je glavni razlog, pomembno je, da pridem v tekmovalni ritem. Všeč mi je, da je na turnirju tudi denarna nagrada. Lokacija turnirjev je tudi pomembna. Ravno v Mariboru je nova dvorana, tako da bo to prav gotovo lep turnir. Ob tem pa lahko igram tudi pred domačimi navijači,” je rekla Ana Lanišek, ena od prijavljenih igralk na turnirju v Mariboru.

Srečanje z idolom
Tekmovalkam pa TS dodaja še možnost potegovanja za izjemno nagrado. Vse igralke, ki bodo do septembra nastopile na kateremkoli nacionalnemčlanskem tekmovanju, bodo sodelovale v žrebu za Meet & Greet z igralko iz glavnega žreba na WTA Zavarovalnica Sava. S tem bodo imele priložnost spoznati in preživeti nekaj časa z eno izmed vrhunskih profesionalnih teniških igralk v času mednarodnega teniškega spektakla v Sloveniji, ki bo potekal septembra. “V Tenis Sloveniji smo redno v stiku s klubi in se stalno trudimo, da bi omogočili članom in članicam igranje na domačih turnirjih visoke kakovosti. Na članskih turnirjih tako naprimer zagotavljamo tudi fizioterapijo, Verjamemo pa, da smo z novo strukturo nagradnega sklada naredili članske turnirje še bolj privlačne in veselijo nas pozitivni odzivi s strani tekmovalcev. Ponosni smo, da lahko tekmovalkam ponudimo tudi potegovanje za posebne nagrade, kot sta povabilo za glavni turnir ITF World Tennis Tour dogodka in Meet & Greet z idolom. Verjamemo, da so ravno takšne priložnosti lahko odličen motivator, zato upamo, da bodo naša dekleta to izkoristile,” je rekla Katarina Obranovič O’Dell, vodja nacionalnega programa & ITF WTN / COO.

Foto: CLARK