Tenis Slovenija je skupaj s šestimi partnerskimi klubi - TK Portovald, GFTA Ribnica, TK Stražišče, TK Benč Šport, TK Spin Medvode in TA Cokan organizirala prvi letošnji regijski satelit. Skupno je zaigralo kar 338 otrok, kar je ena izmed najvišjih številk v treh letih delovanja tega projekta.

V šestih teniških klubih širom Slovenije je bilo pretekli konec tedna znova zelo pestro. Na teniških igriščih so uživali otroci in starši, njihov smeh in veselje pa sta dokaz, da je projekt zelo dobro sprejet med ljubitelji tenisa, ki se vsaj za zdaj še ne odločajo za nastope na tekmovalnih turnirjih. Takšna teniška srečanja so tako odličen izziv, ki mlade igralce skozi zanimiv, zabaven in prijazen način v lokalnem okolju uvede v tekmovanja. Pomembno je, da igralci in igralke igrajo s kakovostno primerljivimi tekmeci, saj v ospredju ni samo rezultat, ampak zabava. Cilj turnirjev je otrokom popestriti teniško vadbo. Prejšnji konec tedna se je največ igralcev in igralk zbralo v Ljubljani. Na igriščih TK Benč Šport jih je bilo kar 150. “V klubu smo se zelo potrudili, da smo organizirali zanimiv in kakovosten regijski satelit. Da so bili mladi igralci in njihovi spremljevalci zadovoljni je še posebej zaslužna odlična ekipa sodnikov z glavno sodnico Laro Jerše na čelu. Ob rekordnem številu udeležencev je še posebej razveseljivo, da je bila najbolj številčna ravno najmlajša kategorija, torej mini tenis. Ob dobri organizaciji takih in podobnih tekmovanj nas za prihodnost tenisa v Sloveniji ni potrebno skrbeti,” je dejal vodja tekmovanja Beno Rupert.

“Regijski satelit v Šeščah je bil odlično organiziran, tekme so potekale tekoče in brez zapletov. Otroci so ustvarili nova poznanstva, vložili veliko truda in prikazali dobro igro. Na koncu so bili vsi nagrajeni s priznanji in medaljami. To je bil zelo lep teniški dogodek za nabiranje novih izkušenj. Pohvalil bi tako organizatorja, kot tudi sodnike,” je rekel Vlado Bodiroža, oče enega izmed udeležencev satelita v TA Cokan.